Miniszterelnök így még nem tett helyre újságírót (VIDEÓ)

Miniszterelnök így még nem tett helyre újságírót (VIDEÓ)

Andrej Babis cseh kormányfő a Szlovéniában zajló 15. Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn a visegrádi országokat érintő sajtótámadásokra adott frappáns választ.

Nehezményezte, hogy miközben a kelet-közép-európai országok a koronavírus elleni küzdelemben helytálltak és gazdaságaik is eredményeket mutatnak fel, addig az újságírók jogállamisági kérdésekről faggatják a régió vezetőit.

A rövid videót Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára osztotta meg közösségi oldalán.

Amikor a kérdező Babist a jogállamiságról faggatta, a cseh miniszterelnök közölte vele, hogy ezt a témát a legutóbbi uniós csúcson részletesen megvitatták és rendben találták.

Hírdetés

„Ön a Guardian, a Spiegel és más V4-ellenes lapok álhírei alapján teszi fel a kérdéseit. (…) A Cseh Köztársaságról beszél. Mit tud ön a Cseh Köztársaságról? (…) Én hatszor nyertem választást, és a V4-ek eredményeket tudnak felmutatni. [Európában] a legjobb eredményeink vannak a koronavírus elleni küzdelemben, a növekedés vagy a munkanélküliség terén” – fogalmazott.

„Pénzügyminiszterként 41, 5 százalékról 30 százalékra csökkentettem az államadósságot, és maga a jogállamiságról kérdez engem. Kérem, ne olvassa ezek az álhíreket” – mondta Babis, majd finoman jelezte, hogy alkalomadtán az illegális bevándorlásról is feltehetnének kérdéseket.

„Ellenezzük az illegális bevándorlást. A Cseh Köztársaságban hatvanezer külföldi dolgozik, de mindenki engedéllyel jön hozzánk. Vannak ötleteink, és egy erős Európát szeretnénk” – tette hozzá a cseh kormányfő.

A hétfői ülésről bővebben itt olvashatnak.

hirado.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »