"Miniszterelnök elvtársnak jelentjük, már az iskolákat is lenyúlják!"

"Miniszterelnök elvtársnak jelentjük, már az iskolákat is lenyúlják!"

Az Országgyűlés szakbizottságának alelnöke elmondta, a szakmai, szervezeti, költségvetési autonómiájuktól megfosztott, centralizált, bürokratikus, adminisztratív irányítás alá vont intézmények mára olyan direkt politikai nyomásgyakorlás és beavatkozás áldozatául estek, ami miatt a kádári idők végén egy normálisabb párttitkár már szégyellte volna a képét.

„A Fidesz viszont nem szégyenkezik, hiszen ők totális központosításra törekednek. Az Orbán-kormány mindennapi gyakorlata a rákosista elvet idézi, ami szerint, aki nincs velük, az ellenük van”

– fogalmazott.

Az oligarchikus elit, a félfeudális-félkommunista Döbrögik nem bíznak a tanárokban, kisgömböc-természetük zsigeri igénye a politikai kontroll kiterjesztése – mondta el Ander Balázs.

Mindezt felháborító példák sora támasztja alá,

  • a váci Madách Gimnáziumban történtektől kezdve,
  • a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által kiváló szakmai színvonalúnak tartott fővárosi Bánki Donát Szakközépiskola igazgatóválasztási botrányán át – ahol a tantestület 96 százalékos támogatását élvező, de a NER-t állítólag megsértő igazgatót rúgták ki egy névtelen feljelentést követő ellenőrzés után -,
  • Hírdetés

  • a debreceni Ady Gimnáziumban történtekig, amikor is a korábban Eötvös-díjjal kitüntetett iskolaigazgató nem volt elég jó a NER-társaknak.
  • „Ahol a közösség, a tanári kollektíva, a szülők, a diákönkormányzat szava nem számít, ahol inkább a párt és Nagy Testvér iránti lojalitás esik nagyobb súllyal a latba, és végső soron a központi ukáz dönt, ott a kiszolgáltatott, szabadságtól megfosztott, egzisztenciálisan fenyegetett pedagógusok egyre nehezebben tudják ellátni fő feladatukat. Ami nem más, mint hogy a közügyek iránt felelősséget érző szabad polgárokat neveljenek a haza, a nemzet számára”

    – közölte a jobbikos politikus.

    Ander Balázs szerint a Fidesznek nem gondolkodó, szabad állampolgárok, hanem alázatos alattvalók kellenek.

    „A Jobbik viszont kitart amellett, hogy a tanárok a nemzet napszámosai, nem pedig a KLIK cselédjei, ezért a kormány az értelmiségnek, és ezen belül a 150.000 köznevelésben dolgozó számára tartogatott láncokat tartsa meg nyugodtan magának!”

    – rögzítette.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »