Miniszter úr, a székely és a német nem eszik rovart, csak Németh Szilárd

Miniszter úr, a székely és a német nem eszik rovart, csak Németh Szilárd

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a bevándorlók eltérő étkezési és kulturális szokásaival riogatott Csepelen. Hiába, nem mindenhol terem karcagi birka. Erről remek tudósítást írt kollégánk, a Hír Tv pedig felvételt is készített. Majd Németh Szilárd bevallotta, ő már evett bogarat. 

Namármost finoman jelezzük, hogy Magyarországon nem élnek olyan migránsok, akik meg akarnák változtatni a gasztrokultúránkat. Már csak azért sem, mert a Magyarországra bevándoroltak, más állampolgársággal bírók döntő többsége romániai magyar. Őket a németek követik, majd jönnek az ukrán, szerb, kínai és szlovák állampolgárok. A többiek létszáma elenyésző, legföljebb az Orbán-kormány által titokban befogadottak közül maradtak itt páran. És ha már általánosítások: Romániában a miccs, a németeknél a kolbász dívik, sokféle kiadásban, rovarokat ritkán fogyasztanak, néha muslicát, futás közben. 

Akit részleteiben érdekel a rovarevés, talál róla bőven irodalmat a világhálón. Kiderül például, hogy Malawi térségében valóban előfordul ilyesmi, de még Ausztráliában is, meg Pápua Új-Guineában, de az említett országok közül kizárólag néhány ausztrál tartózkodik jelenleg hazánkban, tény és való, hogy az ők rovarfogyasztási szokásaikról nem készítettek felmérést, talán érdemes lenne megpróbálni ezt mondjuk szombat este a Gozsdu Udvarban. 

Hírdetés

Kínában, Japánban vagy Mexikóban is eszegetik a rovarokat, igaz, nem az éhínség visz rá feltétlenül fogyasztásukra, inkább számítanak ínyencségnek, mintsem kizárólagos betevőnek. De még egy kínaival, japánnal vagy mexikóival sem találkoztunk Budapesten, aki miután Magyarországra jött, ránk akarta volna kényszeríteni a bogarait. Sőt, inkább túlságosan is europizálják, amerikanizálják kínálatukat, az ínyencek nagy bánatára. 

Ezzel együtt mennyivel jobb úgy élni a fővárosban, hogy ehetünk kínai, japán és mexikói étteremben is, ha miután meguntuk a birkapörköltet, fogyasztanánk némi bambuszrügyet, tengeri halat vagy babot. Kis Erős Pistával persze, hogy legyen ízük. 

http://mno.hu/

Amúgy személyes tapasztalat, hogy Afrikában is jobban szeretik a csirkét mint a hernyót, csak éppen arrafelé, aki nem tudná, előfordulnak éhínségek és háborúk. Olyankor meg maradnak a hernyók. És mindenféle más férgek. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »