Ministránsoknak tartottak lelkigyakorlatot a bátai Szent Vér kegyhelyen

Ministránsoknak tartottak lelkigyakorlatot a bátai Szent Vér kegyhelyen

A Pécsi Egyházmegye több plébániájáról is érkeztek résztvevők a ministránsok számára meghirdetett négynapos lelkigyakorlatra Bátára, a Szent Vér kegyhelyre. A Nyúl Viktor bátaszéki plébános vezette lelkigyakorlatot augusztus 6-án, Urunk Színeváltozása ünnepén celebrált búcsúi szentmisével zárták, melyet Mayer Mihály nyugalmazott püspök mutatott be a résztvevő ministránsok szolgálatával.

A lelkigyakorlat témája a hivatáskeresés volt. A szentírási alapú gondolatébresztő elmélkedéseket szilencium követte. A lelkigyakorlatnak szép keretet adott a liturgia, a bazilikában közösen végezték a fiatalok a zsolozsmát (reggel, délben és este), s minden nap volt ünnepi szentmise. Ezt kiegészítette a rózsafüzér imádság közös végzése, amelyet a fiatalok a rózsafüzér-úton végeztek, felajánlva azt saját élethivatásuk megtalálásáért. A legbensőségesebb élmény az esti medjugorje-i szentségimádás volt, ahol a fiatalok közreműködtek a zenei szolgálatban orgonán, hegedűn és gitáron.

A lelkigyakorlat a csapatépítésre is kiváló lehetőséget adott: az ismeretterjesztő előadások mellett volt túra, közös bográcsozás és számos csapatépítő játék. Esténként a fiatalok nagy érdeklődéssel játszottak kegyhelyismereti társasjátékot.

Hírdetés

A lelkigyakorlatot ünnepélyes püspöki szentmise zárta, amelyet Mayer Mihály nyugalmazott püspök mutatott be a ministránsok asszisztálásával, aki itt adott hálát a szolgálatért. A liturgia után közös ebéden vettek részt a nyugalmazott püspökkel.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Sümegi József / Bátai Szent Vér kegyhely

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »