Minél hamarabb használja el a régi húszezreseit!

A Magyar Nemzeti Bank 2016. december 31-i határnappal a készpénzforgalomból bevonja a 2015 előtt kibocsátott, régi 20 ezer forintos bankjegyeket. A bevonás napjáig a régi bankjegyek is használhatók a vásárlások során, ezt követően azonban már csak a megújított, 2015 decemberétől forgalomba hozott 20 000 forintos bankjegyek lesznek használhatók – írja a Napi.hu.

A jegybank a több éves cserefolyamat során, az új bankjegyek térnyerésével összhangban, mindvégig biztosítani kívánja a készpénzforgalom hatékony működésének feltételeit. Ennek érdekében az európai szinten korszerű, magas fokon automatizált hazai készpénzciklus által támasztott követelményekhez igazodva, a sikeres nemzetközi gyakorlatokat követve, 2018-ra elérhető lesz az a minden felhasználó számára ideális körülmény, amelyben minden címletből már csak az új, korszerűbb változatok lesznek forgalomban – olvasható a portálon.

Hírdetés

A régi bankjegyeket a bevonás napját követően a hitelintézetek és a posta pénztárai még három évig, az MNB pedig húsz évig díjmentesen cseréli törvényes fizetőeszközre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »