Mindkét önkormányzati körzetben fölényesen győzött a Jobbik Tapolcán – kétszer, illetve háromszor annyi szavazatot kaptak, mint a fideszesek

Mindkét önkormányzati körzetben fölényesen győzött a Jobbik Tapolcán – kétszer, illetve háromszor annyi szavazatot kaptak, mint a fideszesek

A jobbikos képviselők kapták a legtöbb szavazatot a tapolcai időközi önkormányzati választáson. A jobbikos Pass Sándor és Décsey Sándor ülhet be a képviselő-testületbe, ami azt jelenti, hogy a Jobiknak megvan a többsége Tapolcán.

A Fidesz által támogatott függetlenek lettek mindkét körzetben a másodikak. Az MSZP-MLP jelöltje az egyik körzetben harmadik, a másikban utolsó lett, még egy független volt jobbikos is megelőzte.

Nem hivatalos információk szerint a következő eredmények születtek:

A 3. választókerületben:

1. Pass Sándor – Jobbik, 314 szavazat
2. Ács Jánosné – független (a Fidesz-KDNP támogatásával), 116
3. Kránicz András – MSZP-MLP, 86
4. Szalkai Zsolt – független, 26

Az 5. választókerületben:

1. Décsey Sándor – Jobbik, 262 szavazat
2. Horvátné Somogyi Ildikó – független (a Fidesz-KDNP támogatásával), 127
3. Toronyi Tibor – független, 71
4. Sásdiné Verebélyi Margit Hajnal – MSZP-MLP, 40

Nyilvánvalóvá vált, hogy a baloldal jelöltjei nem tudják begyűjteni a a kormányellenes protestszavazatokat, ha a Jobbik indulói esélyesebbek. A két körzetben induló függetlenek volt jobbikosok, az egyiküknek sikerült megelőznie még a baloldali jelöltet is.

Hírdetés

Tapolca egyre inkább jobbikos

A tavaly októberi választáson a jobbikosok nyerték a körzeteket, majd az idei áprilisi időközi parlamenti választáson ezekben a szavazókörökben földbe döngölték a Fideszt. Ezúttal még jobban kiütötték a Fideszt, ha a százalékos arányokat nézzük.

A tapolcai választás tétje az volt, hogy melyik párt szerez többséget a képviselő-testületben. Eddig öt fideszes, egy szocialista, egy független (volt MSZP-s) és három jobbikos dolgozott a testületben, most ehhez jön a két jobbikos képviselő. Vagyis Dobó Zoltán jobbikos polgármesternek immár megvan a többsége a testületben (városvezetőként neki is szavazati joga van).

"Tapolcán ismét csak a Jobbik tudta legyőzni a már a nevét sem vállaló Fideszt" 

A vasárnapi két tapolcai időközi önkormányzati képviselőválasztáson a tapolcaiak a Jobbik jelöltjeinek, Décsey Sándornak és Pass Sándornak szavaztak bizalmat. Külön sikerként értékeljük, hogy a jobbikos jelöltek mindkét választókerületben több szavazatot szereztek, mint a többi jelölt együttvéve. Az ellenzék vezető erejének jelöltjei pártszínekben győzték le a Fidesz színeit fel nem vállaló, függetlenként induló kormánypárti jelölteket. A nemzeti erő ezzel a két győzelemmel már többséggel rendelkezik Tapolca képviselő-testületében is.

A tapolcai önkormányzati választáson a Jobbik mint kormányváltó erő mögé ismét felsorakozott a magyar emberek többsége. Köszönjük a bizalmat, és azt a tapolcaiak boldogulása érdekében fogjuk megszolgálni – írja közleményében Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója.

Dobó Zoltán köszönetnyilvánítása:

Köszönöm mindazoknak, akik éltek szavazati jogukkal és részt vettek a vasárnapi időközi választáson. Köszönöm a támogatást, amellyel lehetővé tették, hogy egy egységes, stabil testülettel folytathassuk az októberben elkezdett munkát a városért. A nagy arányú győzelem óriási felelősséggel jár. Olyan felelősséggel, amivel tartozunk minden egyes választópolgárnak, függetlenül attól, hogy kire szavazott. Örülök annak, hogy az előttünk álló kicsit több mint 4 évben egy egységes testülettel tudunk szembenézni az előttünk álló feladatokkal. Holnaptól folytatódik a munka, de a mai nap az ünneplésé és a köszönetnyilvánításé.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere

(Kuruc.info – Index nyomán, kép: Alfahir.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »