Mindjárt elkészül Magyarország új látványossága – nézze meg, így áll most

Mindjárt elkészül Magyarország új látványossága – nézze meg, így áll most

Már csak néhány méter hiányzik a satoraljaújhelyi gyalogoshídból, az attrakció tavaszra készül el.

2021 végén kezdődött el a Sátoraljaújhelyre megálmodott gyalogos függőhíd megvalósítása, melynek építése célegyenesbe érkezett – olvasható a Zemplén FM Facebook bejegyzésében.

Az összesen négymilliárd forintba kerülő létesítmény neve Nemzeti Összetartozás Hídja, ami 80 méter magasan húzódik a föld fölött. A 700 méter hosszú szerkezet várhatóan a saját kategóriájában világrekorder lesz.

Hírdetés

„Napokon belül elkészül a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjának járófelülete. A Szár-hegy és a Várhegy között húzódó újabb turisztikai látványosság páratlan élményt nyújt majd – a tervek szerint jövő év tavaszától – az ide érkező turistáknak és nem utolsó sorban a városban, a régióban élők számára” – írták a bejegyzésben.

A tartóelemekre ráhelyezték több száz méter hosszan a trepprácsokat. Csak az a szakasz maradt ki, ahol a legmagasabban húzódik a híd, 82 méter magasan a Május patak fölött, ahová a speciális üvegelemek kerülnek majd a további élmény érdekében.

A beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg. Ha minden a tervek szerint halad, néhány hónap múlva, 2024 tavaszán adják át a függőhidat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »