Mindig akadnak olyanak, akik belepiszkítanak az össznépi levesbe – és mindig ugyanazok

„Rettenetesen hideg volt az elmúlt szombaton, és azon gondolkodtam, hogy miként lehetne segíteni azokon, akik kint fagyoskodnak az utcán” – Gerlóczy Zsigmond a szabadfogas kitalálója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a kezdeményezésről.

Magyar Menedék - Lovasíjász

Hírdetés

„Valami egészen varázsos pillanatban történt ez, délután kettőkor láttam egy fotót. Egy iráni ruhabolt előtt készült a kép, felette a szöveg, a helyi nyelveken: aki fázik, innen elvehet egy kabátot, aki segíteni szeretne, az kiakaszthat oda egy másikat. Utána megírtam a szöveget, kimentünk néhány barátommal a Vígszínházhoz, kiraktuk a fogast, és aztán beindult a folyamat”.

Mára már, 107 városban van ilyen fogas, és többmint 223 ponton lehet az ilyen fogasokon kabátokat találni.
„Létrehoztunk egy sajátos közvagyont, és hát elég magyarosan, (A MAGYAROSAN SZÓ HELYETT MÁST KELLENE ÍRNI, DE HÁT EZ UGYE MÁR RASSZIZMUS) ugye tudjuk itt széles körben szeretik a közvagyont, nos valóban lettek, akik elkezdtek seftelni a fogason lévő kabátokkal. Nem lepődtem meg, ismerem a hazai viszonyokat” – tette hozzá Gerlóczy Zsigmond.

Isten áldja meg, Jézus mondta, hogy cselekedj így” – ezt a levelet kaptam Szentpétervárról, egy hölgytől.
Gerlóczy elmondta, úgy érezték, hogy a felebaráti szeretet korszaka kezdődik el. Már Franciaországban, Angliában is vannak hasonló akciók, sőt lengyel barátaik Varsóban, mások Csehországban állítottak szabadfogast a forgalmas helyekre.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »