Mindent megtesznek Trump megpuccsolása érdekében

Mindent megtesznek Trump megpuccsolása érdekében

Látható, hogy bizonyos körök nem bírnak beletörődni Donald Trump győzelmébe. Mindent megtesznek azért, hogy a milliárdos ex-vállakozó ne foglalhassa el az USA elnöki székét. Hillary Clinton újraszámolással próbálkozik, Obama és Bush jogászai szerint Trumpnak ki kell szállnia a cégeiből ahhoz, hogy elnök lehessen.

Az előző két amerikai elnök legjobb jogászai is azt állítják, hogy az Amerikai Egyesült Államok elektori kollégiumának vissza kellene utasítania Trump hivatalosan is elnökké választását addig, amíg a milliárdos üzletember ki nem száll a szerteágazó üzleti érdekeltségeiből, írja az index az thinkprogress.org-ra hivatkozva.

Hírdetés

Richard Painter, George W. Bush vezető etikai tanácsadója, és Norman Eisen, Barack Obama jogásza szerint, ha Trump december 19-én, amikor találkozik az eketorokkal, továbbra is tulajdonosa marad az üzleteinek, akkor el kell utasítani Trump elnökké választását. Így pedig természetesen Hillary Clinton lenne az USA 58. elnöke. Az elnökválasztás éjszakáján vált nyilvánvalóvá, hogy Hillary Clinton labilis és kiszámíthatatlan, stresszhelyzetben képtelen uralkodni érzelmein. Mindezt bizonyítja: miután tudatosult benne, hogy elvesztette az elnökválasztást, tombolni és őrjöngeni kezdett, munkatársait szidta és tárgyakkal dobálta őket. Állapota miatt csak másnap engedték sajtótájékoztatót tartani. Egy ilyen személy pedig nem alkalmas a világ első számú atomhatalmának a vezetésére.

Norman Eisen az amerikai alkotmányra hivatkozik, amelynek egyik passzusában az áll, hogy az amerikai elnök nem fogadhat el semmilyen külföldről érkező pénzt, jövedelmet. Úgy látja: az alkotmánnyal ellentétes helyzetet csak úgy lehet feloldani, ha Trump hivatalba lépése előtt értékesíti cégeit. Az elektorok pedig csak a tranzakciók után választhatják meg.

Trump szerint erre nincs szükség, céges érdekeltségeit gyerekeire kívánja bízni, amíg betölti az elnöki tisztet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »