Mindenkinek van egy ötlete, hogy mi történjen Novák Katalin lemondása után

Mindenkinek van egy ötlete, hogy mi történjen Novák Katalin lemondása után

Aludtak egyet a dolgora és sorra szólalnak meg a magyar poltikai élet szereplői a köztársasági elnök lemondása után. Van, aki közvetlen választást, más a parlament feloszlátását javasolja. A kormánypártok a baloldalt arra emlékeztetik, hogy náluk sosincs következménye a politikai hibának, és Gyurcsány Ferencnek el kellene tünnie a politikából.

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt. hogy az államfő felelősségteljes döntést hozott azzal, hogy miután kétely merült fel a gyermekvédelemmel kapcsolatosan, azt alapos oknak tekinti arra, hogy vállalja a következményeket.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: sokat elárul az államfő – valamint az ellenjegyzésére felelősséget vállaló Varga Judit – egyenes tartásáról a lépésük.

Kocsis Máté kiemelte: a politikai baloldal esetében „ezer és egy botrányt” tud mondani a közelmúltból is, amelyekben semminek nincsen következménye. Az embernek egyből Gyurcsány Ferenc jut eszébe, mert 2006-ban olyan történt, amely után az akkori miniszterelnöknek „semmilyen körülmények között soha nem lett volna szabad visszatérnie a politikába”.

Szabó Tímea és a Momentum

Hírdetés

Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke azt javasolja, hogy Novák Katalinnak lemondása után „ne járjon élete végéig 4,5 milliós havi juttatás, luxusautó, lakás, titkárság és személyzet.” Hasonlót fogalmazott meg a Momentum is.

Jakab Péter

Orbánnak is vállalnia kell a felelősséget, mert nem lehet Magyarország miniszterelnöke egy pedofilvédő
– jelentette ki Jakab Péter. A közvéleménykutatások által alig mért Nép Pártján vezetője szerint a parlamentnek is vállalnia kell a felelősséget, így a következő nem lehet más, mint hogy a bűnrészes parlament oszlassa fel saját magát.

MSZP

Az MSZP az Alaptörvény módosítását kezdeményezi a köztársasági elnök közvetlen megválasztása érdekében. Emlékeztetnek arra, hogy ők már 1989-ben is ezt akarták.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »