Mindenki jobban járt volna

Mindenki jobban járt volna

„Senki nem lett gazdagabb ezzel az élménnyel, mi, jobboldali újságírók hivatástudatból végigszenvedtük, az ellenzék pedig újra szembesült saját gyenge pontjaival. Én kaptam a feladatot, hogy szenvedjem végig Márki-Zay Péter másfél órás évtized-értékelőjét. Kollégáim azonban nem tudtak felkészíteni arra, ami azután következett. Végül a háttértámogatásnak köszönhetően apróbb sérülésekkel megúsztam.

Amikor Simon András kiállt a pódiumra, azt hitte, ő lesz az, aki elmondja Márki-Zay helyett a beszédet. Végül is nem lenne teljesen idegen tőle ez a szerep, eddig az ATV riportereként a baloldali politikusok állandó és hűséges alákérdezője volt, most felelhetett volna egy kliense helyett.

Összegzésként azt lehet elmondani, hogy az évtized-értékelő megtartása nélkül mindenki jobban járt volna. Senki nem lett gazdagabb ezzel az élménnyel, mi, jobboldali újságírók hivatástudatból végig szenvedtük, az ellenzék pedig újra szembesült saját gyenge pontjaival. Nem értették még meg, hogy minden beszéd, nyilvános szereplés, megnyilatkozás csak árt az összefogásnak.

Hírdetés

Bármit is gondoljunk a jobboldalról, a Fideszről, a látottak és az elmúlt hetek-hónapok teljesítménye után senki nem lehet annyira elkeseredett, hogy az összefogásra adja a szavazatát. A legrosszabb Fidesz is jobb, mint a legjobb formáját hozó jelenlegi ellenzék.

Csalódás plusz 1. még a legfontosabb közéleti kérdésre sem kaptunk választ az évtized-értékelőn:

A fasiszták és a kommunisták valójában milyen arányban vannak jelen az összefogáson belül? Merre lejt a pálya?”

Szalma György: Jobb lett volna, ha meg sem tartják: összement Mini Feri az évtized-értékelőjén


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »