Minden tapasztalat nélkül landolt repülőgéppel egy spanyol nő

Minden repülési tapasztalat nélkül hozta le kisméretű magánrepülőgépét a levegőből egy spanyol nő, végül három kilométerre a repülőtértől egy narancsligetbe csapódott – jelentették be spanyol légiirányítók hétfőn.

A repülőgépet eredetileg a nő férje vezette, ám ő a vasárnapi repülés közben eszméletét vesztette. A mentőszolgálat szóvivője szerint a nőnek „fogalma sem volt” a repülésről, a légiközlekedést irányító tiszt mintegy másfél órán át beszélt vele, míg az asszony elkezdte a vészleszállást.

A beszélgetésükről közzétett hangfelvételen hallható, ahogy a légiirányító bátorítja a nőt: „Folytassa, és minden gond nélkül landolni fog, rendben?”

Az asszonynak különlegesen nagy szerencséje volt, mert az ügyeletes tiszt tudta, hogyan kell az adott repülőgéptípust vezetni – vélte a spanyol légiirányítók egyesületének (USCA) szóvivője.

Mint mondta, a nő azzal sem volt tisztában, mit kell nézni a műszerfalon, helyzetét pedig az is nehezítette, hogy a felhők felett repültek, amikor a pilóta elveszítette az eszméletét.

Az irányító megkérdezte tőle, milyen magasan repülnek, ekkor 3 ezer méteren voltak, majd elmagyarázta, mit keressen a műszerfalon.

A férj életét vesztette

Amikor az asszony észrevette, hogy a férje elájult, felhívta egy barátjukat, aki ezután értesítette a légiirányítókat. Egy helikopter és egy másik kis repülőgép is felszállt, hogy a segítsenek neki földet érni.

A férj meghalt, ám azt nem tudni, ez még a levegőben történt-e, vagy azután, hogy a gép egy narancsligetbe csapódott a sevillai repülőtér pályájától mintegy három kilométerre.

A nő súlyosan megsérült, élete azonban nincs veszélyben – közölte az őt ápoló sevillai kórház.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »