Minden ok nélkül összeverték – megszüntették a nyomozást

Minden ok nélkül összeverték – megszüntették a nyomozást

Megszüntette az Ajkai Rendőrkapitányság a nyomozást a tavaly nyári halimbai bántalmazás ügyében. Még augusztusban vertek össze ismeretlenek egy férfit a falubálban, minden előzmény nélkül, a művelődési ház mosdójában. A sértett szerint két biztonsági őr volt a tettes. A rendőrség viszont nem tudta megállapítani, hogy kik voltak az elkövetők.

Egy mellékhelyiségben támadták meg Alagi Rolandot 2016 szeptemberében. A férfi párjával és nevelt lányával szórakozott a falubálban, a művelődési ház udvarán. Amikor bement a mellékhelyiségbe, elmondása szerint ketten neki estek, és minden előzmény nélkül ütni kezdték.

Roland állítása szerint bántalmazói a rendezvény hivatalos biztonsági őrei voltak. Néhány nappal később beszélt először a történtekről, akkor még jól látszottak arcán a verés nyomai. Nagyon csúnyán nézett ki a felem, a jobb felemen is volt seb, be volt dagadva azt is, de a bal felemet elég komoly szemvizsgálatnak, CT vizsgálatnak vetették alá” – mondta.

Hírdetés

Az orvosok megállapították, hogy a szeme nem sérült, viszont a szemüregcsontja szilánkosra tört. A brutális bántalmazás a környéken élőket is felháborította. „Tökéletesen meg vagyok bizonyosodva, hogy érdemtelenül kapta ezt a dolgot. Meg hát ez a brutalitás ez felháborító” – mondta egy helyi férfi.

A rendőrség kikérte a térfigyelő kamera felvételeit és a tanúkat is meghallgatta, de egyértelműen nem tudták beazonosítani az elkövetőket, ezért felfüggesztették a nyomozást. „Én két embert, konkrétan névileg nem neveztem meg. Kettő darab zöld mellényes, számmal ellátott biztonsági őr volt. Ugye én itt folyamatosan  a rendőrségnek azt a felelősségét kérdőjelezem meg, hogy ha én meghalok, akkor itt ki a felelős?” – tette fel a kérték Alagi Roland.

A sértett férfi fellebbez a nyomozás felfüggesztése ellen az ügyészségen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »