„Minden menekült menjen haza!” Ilyen liberálisokat Magyarországra is!

„Nincs olyan emberi jog, hogy az ember maga válassza ki, hol akar élni a világban.” Több mint két éve mondogatjuk megállás nélkül. Amióta kitört ez a migrációs káosz. S noha a politikailag bármennyire is aktív magyarok többsége tisztában van ezzel, liberális jogvédők, civilek, értelmiségiek mindig elmondták, milyen embertelen, magyarul antihumánus tempó is ez már. Ráadásul nem is európai.

Aztán tessék. Jön Christian Lindner, és elmondja szó szerint. Márpedig Christian Lindner alighanem európai. A bezzegországból, Merkelföldéről való. Német. Ráadásul, és most kapaszkodjanak meg: liberális. Nem is csak amolyan tartományi helyettes államtitkár szintű zugliberális: egyenesen a Bundestagba visszajutni akaró német FDP elnöke ő.

A Bildnek adott interjúban Lindner márpedig mindent elmond, amit liberális, ám józan ésszel (a kettő nem zárja ki egymást, amint látjuk) az ember gondolhat a migránskérdésről. Idézünk.

„A nyitott határok elve és a szabályokról való lemondás nem liberális felfogás, hanem annak pont az ellenkezője. A szabadságnak jogállamiságra van szüksége”

„Az embereknek vissza kell térniük, amint a helyzet lehetővé teszi azt”

„Kinek kellene Szíriát felépítenie, ha nem azoknak, akik itt támogatást kapnak és tovább is képzik őket?”

Hírdetés

„A végén, ha Szíria biztonságos lesz, Németországban véget kell érnie a menekültek védelmének”

„Ez nem keménység, hanem jogállamiság és realizmus. Ezt csinálja a liberális, szociális és világra nyitott Kanada is.”

„Új bevándorlási törvényre van szükségünk. (…) Aki Németországban akar maradni, annak beszélnie kell a német nyelvet és felelősséget kell vállalnia a családja eltartásáért. Dolgoznia kell, nem a szociális juttatásokból kell élnie. Aki ezt teljesíti, az maradhat nálunk, és mindegy, hogy a Bibliát, a Koránt vagy a krimiket olvassa.”

Utóbbi szerintünk nem egészen mindegy, de nem kukacoskodunk inkább.

Hanem sírva könyörgünk: ilyen magyar liberálisokért!

Stumpf András – heti válasz


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »