Minden idők második legnagyobb meglepetését okozták a horvátok

Minden idők második legnagyobb meglepetését okozták a horvátok

A Gracenote (Nielsen cégcsoport) kimutatása alapján a labdarúgó-világbajnokságok történetében a horvát válogatott minden idők második legnagyobb meglepetését szolgáltatta a kieséses szakaszban azzal, hogy 1–1-es döntetlent követően tizenegyesekkel kiejtette az öt világbajnoki címével csúcstartó brazil csapatot a katari torna pénteki negyeddöntőjében.

Érdekesség, hogy a Selecao szerepel legtöbbször – szám szerint négyszer – a tíz legváratlanabb eredményt összegző listán, minden alkalommal vesztes félként.

Hírdetés

A legutóbb ezüstérmes horvátok mostani továbbjutására mindössze 30,3 százalék esélyt adtak. Ennél kisebb, kereken harmincszázalékos eséllyel pedig csak a bolgár válogatott tudott nyerni az 1994-es vb negyeddöntőjében, ahol 2–1-re a német együttest múlta felül.

A listán egyetlen döntő szerepel, méghozzá a magyarok 1954-ben elveszített berni fináléja, amikor hatalmas meglepetésre az NSZK 0–2-ről fordítva 3–2-re legyőzte az Aranycsapatot. Ez a rangsor hatodik helyére fért fel a nyugatnémet csapat 33,2 százalékos esélyével.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »