Minden házon, lakáson magyar zászló lobogjon!

Minden házon, lakáson magyar zászló lobogjon!

Veszprém megyéből indult országos akció a Trianon-emlékévben, melyről az ötletgazda Eszli Istvánt, a Mi Hazánk megyei elnökét és közgyűlési képviselőjét kérdeztük, miután Toroczkai Lászlóval bejelentették a programot.

– Hogyan született az ötlet?

– Már tavaly kitaláltuk, hogy szeretnénk egy igazán méltó akcióval megemlékezni Trianon 100. évfordulójáról. Egy sümegi szimpatizánsunkkal egyeztettem, mivel ő már 11 évvel ezelőtt elindított egy hasonló kezdeményezést itt helyben, de akkor nem állt mögötte kellő erő, támogatás, és nem tudta magát országossá kinőni. Maradt több ezer 60×40 cm-es magyar zászló, amit felajánlott nekem, és én rászerveztem erre: adományokból, valamint a sümegi, tapolcai tagok hozzájárulásával alapanyagot tudtunk még beszerezni, és a maszkvarrás mellett zászlókat is készítünk. Egyre több felajánlás érkezett, így összesen több mint tízezer ingyen zászló kiosztásába fogtunk, melyet összekötöttünk egy országos akcióval. Ez a "Minden házon, lakáson magyar zászló lobogjon!" akció a sümegi és tapolcai szervezet, Szabó Ferenc szimpatizánsunk és a Veszprém megyei tagok összefogásával indult el, ami mára az egész országban nagyszerűen halad.

– Mik az eddigi visszajelzések, mennyire kiterjedt misszióra számítanak? Kik segítenek?

– Ez egy nagyon komoly szervezést és koordinálást igényel. Szerencsére a párt elnöke, Toroczkai László az élére állt a kezdeményezésünknek, és minden támogatást megad. Így már a megyei elnökökön keresztül a tagjaink, szimpatizánsaink országszerte osztogatják a bejegyzéseinket, képgalériánkat és egyre több magánépületen, településen jelennek meg a magyar zászlók. Természetesen nekünk Magyarország nem a Csonka-Magyarországot jelenti, hanem felvettem a kapcsolatot több külhoni ismerőssel Felvidékről, Őrségből, Kárpátaljáról, Erdélyből és Délvidékről. Szép lassan bekapcsolódnak szinte mindenhonnan.

Hírdetés

– A tervezett Trianon-megemlékezések információink szerint nem lesznek megtartva a járvány miatt. Így valamiféle hiánypótló is ez az akció?

– Ez az akció kimondottan a Trianon-emlékév miatt lett kitalálva, de nem egyszerűen csak a nemzeti trikolórról szól. Egy három lépcsős tervet készítettem, melyet elnökünk maximálisan elfogadott. Első lépcsőben az a cél, hogy a következő hetekben minél több jó magyar ember kitegye a házára, lakására a lobogónkat, többek között azért is, mert ebben a vészhelyzetben, ebben a járványidőszakban úgy gondolom, a nemzeti összetartozásunk erősítésére semmi nem lehet jobban alkalmas, mint a két legfontosabb jelképünk, a magyar zászló és a magyar himnusz megjelenítése. Ugyanis a célom az, hogy június 4-én szerte Magyarországon több száz, több ezer településen több tízezer ember énekelje egy időben a magyar és a székely himnuszt, zászlóval a kezében, természetesen a hatályos járványügyi szabályokat betartva. Erről mindenhol videókat készítünk, és szeretném, hogy egy profi stáb ebből egy nagy videofilmet készítsen, megmutatva az egész világnak, hogy a magyarok minden rossz történés ellenére igenis összetartó, igaz emberek! A köztes időben pedig, ha minden anyagi fedezet meg lesz rá, szeretnénk több tízezer papírzászlót legyártatni, amiket az egész ország területén ingyen kiosztanánk június 4-e előtt.

– Mire fókuszál a Mi Hazánk a nemzetpolitikában, s kikkel egyeztetnek erről?

– A Mi Hazánk Mozgalomnak egy megújuló nemzetpolitikát kell képviselni. Ez egy szerteágazó feladat, de a legfontosabb célkitűzésnek az egész magyarság összetartásának, erősítésének, megmaradásának kell lennie. Ehhez szinte elengedhetetlenek az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések, akciók, mint amit most mi elindítottunk, melynek mottója: "Élő zászló kell most nekünk, hadd fújja a szél, hirdesse a világnak, nemzetünk életet kér!"

Ízelítő a már kikerült zászlókról ide kattintva látható.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »