Minden este egy mese: hétfőtől láthatók a nyertes mesék az M2 Gyerekcsatornán

Minden este egy mese: hétfőtől láthatók a nyertes mesék az M2 Gyerekcsatornán

Elkészültek az M2 Gyerekcsatorna márciusban kiírt Minden este egy mese kampányának nyertes pályázataiból forgatott mesék. Hétfőtől két héten át minden hétköznap délután láthatnak a nézők egy-egy történetet a Hetedhét kalandban.

Márciusban hirdetett mesepályázatot a Hetedhét kaland, az M2 Gyerekcsatorna ismeretterjesztő műsora. A meseolvasást, mesélést népszerűsítő kampány részeként óvodások és alsó tagozatos iskolások küldhették el a szerkesztőségnek saját történeteiket.

Mahó Andrea Jászai Mari-díjas színművész egy varázslatosan szép díszletben olvassa fel a kiválasztott műveket. A forgatás tíz különböző helyszínen, meseszerű környezetben zajlott.

A stáb járt várban, erdőben, rendezvényszervező irodában, stúdióban, rejtélyes tükörteremben, és különleges illusztrációk is készültek az epizódokhoz.

Hírdetés

A szériában a Hetedhét kalandban rendszeresen látható gyerekek és a műsorkészítők bújhattak a különböző karakterek bőrébe,  akik nagyon élvezték a kalandos történeteket és a forgatási munkálatokat.

A kicsik megmutatták rendkívül gazdag fantáziavilágukat, meséikben a hősök és hercegnők mellett megjelentek csodás képességű állatok, egy „porcicamentő akció”, sőt még a teleportálás is lehetségessé vált. A kisfilmek további különlegessége, hogy az ifjú szerzők is szerepelnek bennük.

Mahó Andreával egyébként hamarosan találkozhatnak még a gyerekcsatorna nézői, ugyanis a Minden este egy mese kampány felvezetése a Hetedhét kalandban később induló meserovatnak, amelynek a színművész lesz a háziasszonya.

Minden este egy mese – május 16. és 27. között 16 órakor a Hetedhét kalandban az M2 Gyerekcsatornán!

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »