Minden eddiginél nagyobb veszélyben vannak egy hazai bank ügyfelei

Újra csalók hívogatják az Erste Bank ügyfeleit, és megpróbálják személyes adataikat kicsalni. A módszerük minden eddiginél rafináltabb.

Több olvasónk is arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy csalásra utaló telefonhívást kaptak a napokban az Erste nevében.

Elmondásuk szerint: a csalók bejátsszák nekik a banki ügyfélszolgálat szignálját. És efy glo hang bemondja: Üdvözöljük az Erste bank nevében.

Ettől a hívás teljes mértékben hivatalosnak tűnik, és minden eddiginél könnyebb bedőlni a trükknek.

Utána bejelentkezik egy fiatal női hang, aki a bemutatkozás során az Erste által megbízott ügynöknek adja ki magát, és közli: egy ajánlattal kapcsolatban hívja az ügyfelet.

Hírdetés

Ezután – továbbra is szigorúan fenntartva a hivatalosság látszatát – nyomatékosan felhívja a hívott fél figyelmét arra, hogy a beszélgetést rögzítik, és udvariasan rákérdez, nincs-e ellene kifogása – éppúgy, ahogy a valódi, hivatalos ügyfélszolgálati hívások többségénél is történik. Ezzel valószínűleg sokakban végleg elaltatják a gyanakvást.

Elklzi az ügyfél édesanyjának nevét és születési idejét.

Sokan talán önkéntelenül is bedőlnek egy ilyen hívásnak, de az Erste és egyetlen más bank sem kér telefonon vagy e-mailben személyes adatokat az ügyfeleitől.

Ezért folyamatosan arra kérik ügyfeleiket, hogy ha ilyen hívást kapnak, vigyázzanak, nehogy kicsalják belőlük ezeket a bizalmas információkat, meg azokkal a csalók már hozzáférhetnekl számlájukhoz. 

Az Erste összeállított egy tájékoztatót is arra vonatkozóan, mire figyeljenek ügyfeleik, hogy ne váljanak átverés áldozataivá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »