Minden eddiginél kevesebben tüntettek

Minden eddiginél kevesebben tüntettek – a helyes kifejezés: tüntetgettek – Budapesten – írja az Origo.hu. Az összellenzékinek nevezett, Gyurcsánytól Karácsony Gergelyen át LMP-n és Momentumon át Jobbikig tartó tüntetésre alig négyszázan mentek el a Várba. A Lánchídon pedig egyszerűen elfogytak a tüntetők.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) székháza előtt demonstráltak vasárnap az ellenzéki politikai pártok a Köztársasági Elnöki Hivatal és a Miniszterelnökség épülete előtt tartott tüntetésük után. A budai Várból az Állami Számvevőszék épülete elé vonuló menet elején az ellenzéki pártok képviselői, az „Ellenállás 2019 Magyarországért” feliratú molinót vitték. A menet útközben megállt a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt, ahol a „Szabad ország, szabad tudomány” rigmust skandálták.

Újabb ellenzéki kudarc volt a napközbeni tüntetés: minden eddiginél kevesebben tüntettek az ellenzéki pártok közös szervezése és felszólítása ellenére. Hiába Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Hadházyék, a Momentum és a Jobbik közös akciója, alig négyszázan lézengtek a Várban -írja az Origo.hu.

Hírdetés

Ami még komikusabb: fel kellett adniuk a Lánchídat is, pedig este tizenegyig kértek területfoglalást. Ugyanis egyszerűen elfogytak a tüntetők. Cserben hagyták az ellenzéki pártokkal esetleges szimpatizálók – az ellenzéki pártokat.

Azaz, teljes kudarc a mai ellenzéki tüntetés is.

Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjét bírálták és a demokrácia állapotát kérték számon az ellenzéki pártok vasárnapi budapesti közös demonstrációjának felszólalói.

A Köztársasági Elnöki Hivatal és a Miniszterelnökség épülete előtt tartott közös ellenzéki tüntetésen a szónokok pontokba szedték, hogy véleményük szerint milyen fontos témák maradtak ki a miniszterelnök beszédéből. A felszólalók egyúttal kiálltak az ellenzéki pártok egységes fellépése mellett.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »