Minden betolakodó elött le kell zárni a határokat!

A legerősebb ellenzéki párt szerda délután sajtótájékoztatón reagált az Európai Bírósági döntésére, melyben elkaszálta a magyar-szlovák keresetet a kvótaperben. Mirkóczki Ádám szóvivő szerint az élet a pártját igazolta, éppen ezért ismételten benyújtották a parlament elé a Fidesz által többször elutasított, viszont a betelepítés minden formáját kizáró alaptörvény-módosító javaslatukat.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta a Jobbik álláspontját az elvesztett kvótaperrel kapcsoltban; elutasítják és felháborítónak tartják az Európai Bíróság mai döntését.

„Álláspontunk szerint sem hazai, sem nemzetközi bíróság egyetlen tagállam, egyetlen ország, egyetlen nemzet etnikai, demográfiai, vallási vagy épp kulturális összetételét kívülről nem módosíthatja a tagállam akarata nélkül. Ez Magyarország esetében hatványozottan igaz”.

Mirkóczki Ádám közölte azt is, hogy a Jobbik ismét benyújtotta azt az alaptörvény-módosító javaslatukat, amit bár a Fidesz-KDNP több alkalommal leszavazott, „ugyanakkor az élet ismételten azt igazolta, hogy nekünk van igazunk, és az ilyen esetekre szükséges és kihagyhatatlan az a jogi védelem, amit a legmagasabb szinten, az alaptörvényben kell garantálni” – tette hozzá.

Hírdetés

A Jobbik szóvivője álságosnak, kétszínűnek és hazugnak nevezte a Fidesz politikáját. Utalt ezzel Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatójára, amelyen nemes egyszerűséggel még saját szavazóikat is átverték. Mint ismert, a magyar külügyminiszter egy újabb szabadságharcara buzdított az 1294 fős kvótával szemben, miközben ennek sokszorosát, legalább 18 ezer embert telepítettek le pénzért harmadik országokból a letelepedésikötvény-programon keresztül.

„A piszkos pénz és a korrupció mindenféle szabadságharcot és tagállami akaratot felülír a Fidesz-kormány esetében” – érzékeltette a magyar kormány hozzáállását a jobbikos politikus. Mint mondta, ha az Európai Bíróság ítélete arról szólt volna, hogy Jean-Claude Juncker vásároljon 1294 letelepedési kötvényt, most a kormány tagjai tapsikolnának – nem pedig a betelepítés ellen hirdetnének szabadságharcot.

A legerősebb ellenzéki párt éppen ezért tartja álságosnak a Jobbik „folyamatos ekézését” a Fidesz féloldalas alaptörvénymódosító-javaslatának elutasítása miatt, mivel cserébe egy sokkal kidolgozottabb változatot nyújtottak be, amely „mind a szegény, mind pedig a gazdag migránsok előtt lezárja Magyarország jogi kapuit”.
A helyzet megoldása jogi értelemben csak a Jobbik által kidolgozott és ismételten benyújtott módosítás lehet. Mirkóczki Ádám szerint az ország biztonsága érdekében a Fidesz-KDNP velejéig romlott, korrupt politikáját minél hamarabb le kell zárni: „akkor lesz Magyarországon biztonság, ha a korrupció nem veszélyezteti például az ilyen döntésekkel kapcsolatban is parlamenti mechanizmust.”

alfahír.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »