Minden, amit tudni kell a szűrőprogramokról

Minden, amit tudni kell a szűrőprogramokról

Az egészségügyi szűrővizsgálatokat veszi górcső alá a Kossuth Rádió Délelőtt című magazinműsora október 16-tól. A vizsgálatokról szakemberek bevonásával tudhat meg minden szükséges információt a hallgató. A szerkesztők az élő adásban arra vállalkoznak, hogy megválaszolják a kérdéseket és eloszlassák a tévhiteket a szűrőprogramokkal kapcsolatban.

A Délelőttben –  már hagyományosan –  a legfontosabb hétköznapi ügyek, kérdések megoldásra váró problémák nyomába erednek az egészségügy, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, az oktatás, az ellátórendszerek, a szolgáltatások és a munka világában. A közélet híreire frissen, gyorsan reflektáló szolgáltató műsor ezúttal Csak egészség legyen! címmel indít rendszeres rovatot a szűrések fontosságáról.

A szűrővizsgálatok jól ismert célja, hogy segítségükkel a betegségeket még idejében felfedezzék, a sikeres gyógyításban ugyanis fontos szerepe van a mielőbb diagnózisnak.

„A rendszeres szűrővizsgálatok számos olyan betegség felismerését segítik elő, amelyek kialakulása hosszabb ideig, akár évekig eltarthat, de sikeres gyógyításukban meghatározó szerepe van annak, hogy mikor kerülnek felismerésre”

Hírdetés

emelte ki Müller Cecília a Tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezetője a Kossuth Rádió délelőtti magazinműsorában.

A Délelőttben szó lesz a többi között a mammográfiáról, a fogászati- és szájüregi prevencióról, valamint a nőgyógyászati szűrésekről is. Novemberben a férfiak egészsége kerül középpontba a prosztataszűréssel, de a vastagbél- és az alkalomszerű szűrések minden részletét megismerhetik a műsorból, ahol szakértő válaszol kérdéseikre.

Nem maradnak le az információkról a hallgatók akkor sem ha éppen nincs a közelben rádió, hiszen az adások visszahallgathatók a mediaklikk.hu/delelott oldalon.

MTVA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »