Minden áldott nap

Ha minden így megy tovább, ha kitart még egy kicsit a nagy lendület, akkor akár még az is előfordulhat, hogy előbb-utóbb Horn Gyulából szentet faragnak az elvtársak. Az EP szocialista frakciójának magyar tagjai karöltve a németekkel ugyanis azt kezdeményezték, hogy az Európai Parlament épületében termet nevezzenek el Horn Gyuláról, mondván Magyarország uniós csatlakozásának tízedik, valamint a ’89-es határnyitás 25. évfordulója erősen indokolttá teszi, hogy ilyen módon is megemlékezzenek az akkori eseményekről.

Jó, jó – mondhatnánk, de miért pont Horn Gyula az, akiről termet kell elnevezni emiatt? Miért pont egy pufajkás gyilkosnak kell emléket állítani az Unió, a ”demokrácia” központjában? Persze azt értjük, hogy az egykori internacionalisták mára átváltoztak globalistává és így a szerves fejlődés során olyan elődöket tisztelnek, mint Horn Gyula, kommunista karhatalmista, de akkor is. Ennyiből Biszku Béláról is elnevezhetnének egy termet, vagy egy folyosót, vagy valamit. Mi lenne a lényegi különbség?

A probléma feltűnt Surján Lászlónak is, aki levélben tiltakozott az illetékes bizottságnál és kérte, hogy a döntéshozók ne fogadják el a szocialisták javaslatát, mivel „Horn Gyula megítélése megosztja a magyar társadalmat, a korábban betöltött szerepe, illetve az 1956 utáni tevékenysége miatt.”

Még meg sem száradt az aláírás a tiltakozó levélen, Szanyi elvtárs már sajtótájékoztatót hívott össze a példátlan eset miatt az MSZP székházba, Horn fejszobra elé.

Hírdetés

„Határozottan visszautasítjuk, hogy bármilyen fideszes, KDNP-s, bármilyen egyéb tisztségviselő Horn Gyulát tagadólag vegye a szájára. A magunk részéről – és ezért tartjuk itt ezt a sajtótájékoztatót – a lehető legnagyobb tisztelettel emlékezünk meg Horn Gyuláról, nem csak évforduló alkalmával, hanem minden áldott nap” – közölte Szanyi Tibor.

„Minden áldott nap.”

Akkor ezt is megtudtuk.

Mi derülhet ki még?


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »