Mindegy, csak ne német legyen: még távolabbról hozna "munkaerőt" Merkel – különben elmennek a nagyvállalatok

Mindegy, csak ne német legyen: még távolabbról hozna "munkaerőt" Merkel – különben elmennek a nagyvállalatok

Németországnak szüksége van az EU-n kívülről érkezett szakképzett munkavállalókra, mert különben félő, hogy a nagyvállalatok elhagyják az országot – idézi lelkendezve Angela Merkel szavait a DW német hírportálra hivatkozva a HVG. Berlin szerint elsősorban Vietnámból, Indiából és Mexikóból érkezhetnek munkások.

Hírdetés

„Tudjuk, hogy több szektor is komoly szakmunkáshiánnyal küszködik. Ha pedig nincs elég munkaerő, az adott város, vagy ország nem lehet versenyképes” – mondta a kancellár, aki szerint Németországnak mindent meg kell tennie, hogy megfelelő szakember legyen az országban. Merkel hangsúlyozta, hogy a megfelelő számú szakembert részben az oktatással lehet szavatolni, de az iskolákból nem kerül ki elegendő szakember.

A DW által ismertetett adatok szerint jelenleg mintegy 2,5 millió külföldről érkezett EU-s állampolgár dolgozik az országban. „Ez azonban nem elég, ezért az EU-túl is körül kell néznünk” – magyarázta.

Hubertus Heil munkaügyi miniszter szerint Merkel nem az ellenőrizetlen migrációt szorgalmazta, hanem arról beszélt, hogy Németország csak akkor maradhat a jövőben is erős gazdaságú állam, ha megfelelő számú szakembert tud munkába állítani.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »