Milyen gyakran kell takarítani a fürdőszobát?

Vécé lehúzásakor a kirepülő vízcseppek – és a baktériumok – akár 2 méterrel arrébb is landolhatnak, beszennyezve ezzel a fürdőszoba különböző felületeit. Ha fenn szeretnénk tartani a fürdőszoba higiéniáját, rendszeres takarításra lesz szükség. De mit is értünk rendszeresség alatt?

Ahhoz, hogy lakókörnyezetünket rendben tartsuk, időközönként takarítanunk kell. A fürdőszoba ráadásul egy rendkívül kényes terület, nem sok ember szeret ugyanis vécét pucolni, vagy penészt vakargatni a kád széléről. A dolgunkat az is megnehezíti, hogy a különféle tárgyak és felületek nem azonos ütemben koszolódnak, így tisztításuk is máskor esedékes. Na de mikor? A webMD cikke ennek járt utána – írja a Házipatika.com.

Tusolás után minden alkalommal töröljük át a zuhanyfülke falait egy ronggyal, hogy megakadályozzuk a penész kialakulását.

Hetente suvickoljuk ki a kádat és töröljük fel körülötte a padlót univerzális fürdőszobai tisztítószerrel.

Hírdetés

A törölközőket és a fürdőszobai szőnyeget hetente mossuk ki.

A mosdókagylót legalább hetente egyszer fertőtlenítsük – a legjobb egyébként az lenne, ha mindennap beiktatnánk a teendőink közé.

A fürdőszivacsot minden egyes használat után jól csavarjuk ki, és száraz, nyitott helyen szárítsuk meg. Kéthetente érdemes le is cserélnünk.

Hetente egyszer jól súroljuk át és fertőtlenítsük ki a vécécsészét, és mielőtt a tisztítószert leöblítenénk, helyezzük bele a vécékefét, hogy az öblítéssel azt is átmoshassuk. A csésze külsejét is töröljük át egy szivaccsal.

Havonta egyszer a zuhanyfüggönyt is fertőtlenítsük ki.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »