Milyen fotelt vegyünk a nappaliba? (X)

Milyen fotelt vegyünk a nappaliba? (X)

A nappali megtervezésekor minden részlet számít. Például milyen kritériumok alapján választunk fotelt? Legyen kényelmes, stílusos, de a mérete is fontos, hiszen a hely sokszor korlátoz minket. 

A klasszikus stílusú füles fotel újraálmodva, színesen kárpitozva nagyon nagy divat. Viszont rengeteg más izgalmas és stílusos fotel vásárolható. Milyet válasszunk?

Ülőgarnitúra és fotelek

A nappali fotelek legtöbbször egy ülőgarnitúra részei. Ezek általában 3-2-1-es ülőgarnitúrák, tehát háromszemélyes és kétszemélyes kanapékból és egy fotelből állnak. Előfordul azonban, hogy más variációban vásárolható meg egy ülőgarnitúra. Ha például fotel nem tartozik hozzá, de szeretnénk egyet, azonos vagy hasonló stílusú és színű darabbal érdemes kiegészítenünk a szettet. 

Ilyen garnitúrákat akár mi is összeválogathatunk. Elég egy kanapét választanunk hozzá, és tetszőlegesen fotellal, kisebb kanapéval vagy puffal kiegészíteni azt. Akár egy L-alakú kanapé és egy fotel összetételéből is készíthetünk saját garnitúrát.

Arra kell csak figyelni, hogy egymáshoz illő darabokból álljon a szett. Ha nem azonos bútorcsaládba tartozó elemekből állítjuk össze az ülőgarnitúrát, akkor a bútorok formatervezésének kell hasonlítaniuk egymáshoz, illetve nem árt, ha a színek egyeznek, esetleg kiegészítik egymást. Például egy szürke-sárga színpárosítású nappaliba nyugodtan választhatunk sárga fotelt a szürke kanapé mellé, de a formájuk legyen egyforma. 

Szín és stílus

Hírdetés

A fotel stílusa harmonizáljon tehát a kanapé vagy a többi bútor stílusával. Lehet kapni skandináv stílusú fotelt, mely falábakon áll, ezért légiesebb látványt nyújt, mint a robusztus darabok. Vásárolhatunk a bútorszettől eltérő, élénk színű fotelt is.

Nagyon divatosak a füles fotelek, melyek nagyszüleink foteljeire emlékeztetnek. Nem csak a klasszikus stílusú szobákban mutathatnak jól ezek a darabok, hanem szinte bárhol. 

A szögletes fotelek a modern lakberendezési stílus foteljei, a letisztult, egyszerűen elegáns otthonokban mutatnak jól. Persze bőrfotelt is vásárolhatunk, melyek mindig divatosak maradnak. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy egy minőségi fotel a MyBútortól minden nappaliban jól mutat.

Ágyazható fotelek és relax fotelek

Fotelválasztáskor érdemes a plusz funkciókra is figyelni. Hiszen nem csak kanapéból, hanem fotelból is kapható ágyazható fajta. Ezzel a plusz funkcióval igazán értékes bútordarabot nyerhetünk. Főleg, ha egy nappali ülőgarnitúra ágyazható kanapéja mellé kapunk plusz ülő-, illetve alvóhelyet. 

Az ágyazható fotelek akár gyerekszobában, dolgozószobában is jól jöhetnek, hiszen bárhol is tartjuk őket, egy plusz vendégágyként funkcionálhatnak. 

A relax fotelek pedig formatervezésüknek köszönhetően kifejezetten kényelmesek. Nappalink vagy hálószobánk komfortját fokozzák ezek a darabok. A lágy ívekkel tervezett, faragott vázú relax fotelek minden stílus mellett jól tudnak mutatni. 

 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »