Milyen betanított munkalehetőségek közül választhatunk?

Milyen betanított munkalehetőségek közül választhatunk?

Ha szívesen böngésszük át az aktuális híreket, akkor valószínűleg mi is olvastunk már olyan cikkeket, amik arról szóltak, hogy egyre nagyobb kereslet van az ügyes kezű, szorgalmas, jó fizikai erőnléttel rendelkező betanított munkásokra. 

Ennek pedig egyszerű oka van: az elmúlt években, évtizedekben sokan azt választották, hogy továbbmennek főiskolára, egyetemre, ahelyett, hogy például szakmát tanultak volna. Ez aztán azt eredményezte, hogy egyre kevesebben vannak, akik fizikai munkával keresik a kenyerüket.

Amennyiben mi nem ódzkodunk a betanított munkáktól, akkor számunkra ez egy jó lehetőség lehet, hiszen sokféle munkalehetőség kínálkozik. Erről gyorsan meg is győződhetünk, ha felkeressük a szekszardallas.hu betanított fizikai munka kategóriáját, ahova ez a link vezet.

Milyen pozíciókban helyezkedhetünk el? Most ezek közül mutatunk be néhányat.

Segédmunkás építkezésen

Egy építkezésen számos különböző feladatot kell szakszerűen ellátni, ám ezek között bőven akadnak olyanok is, amit lényegében bárki meg tud csinálni, akinek van egy kis érzéke hozzá, illetve aki hajlandó megtanulni az adott munkafolyamatot. Éppen ezért gyakran rábukkanhatunk olyan munkalehetőségekre, melyek keretén belül segédmunkásokat keresnek kifejezetten építkezésekhez.

Ebben a munkakörben általában olyan feladatokat kell elvégezni, mint például az építőanyagok, törmelékek mozgatása, szállítása, illetve az alapanyagok előkészítése. Tulajdonképpen a szakemberek (pl. kőművesek, ácsok stb.) munkáját kell segítenünk azzal, hogy a kezük alá dolgozunk.

Hírdetés

Sok esetben meg kell tanulnunk a különböző gépek kezelését is, és általában ránk hárul a munkakörnyezet tisztán tartása is.

Kertész és udvaros

Számos olyan intézmény, illetve középület van, amihez egy nagyobb szabadtéri terület is hozzátartozik, amit rendben kell tartani. Erre a munkakörre jellemzően kertészeket, valamint udvarosokat szoktak alkalmazni. Az ő feladatuk, hogy gondozzák a területen lévő fákat, cserjéket és egyéb növényeket.

Amennyiben ilyen pozícióban helyezkedünk el, akkor a feladataink között fog szerepelni a rendszeres fűnyírás, a gyep öntözése, ápolása, valamint a növények tápanyaggal történő ellátása. Természetesen mindemellett arra is ügyelnünk kell, hogy a terület tiszta legyen, tehát a hulladékkezelés is a munkakörünk része lesz.

Alkatrész-összeszerelő

A gyárakban, üzemekben nagy szükség van az alkatrész-összeszerelők munkájára, akik a gyártósoroknál állva a megadott instrukciók alapján, kézzel vagy gépek használatával összeillesztik a különböző elemeket.

Ebben a munkakörben fontos a körültekintő, precíz munkavégzés, az összeszerelt alkatrészek ugyanis a minőségellenőrökhöz kerülnek, akik gondolkodás nélkül visszaküldik őket, ha azok nem felelnek meg az elvárásoknak.

Látható tehát, hogy igen változatosak a munkalehetőségek, így könnyen találhatunk olyat, ami elnyeri a tetszésünket. Ez esetben ne legyünk restek beadni a jelentkezésünket!

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »