„Milliós fizetést kapsz közpénzből és nem tudod eltartani a csajodat”

„Milliós fizetést kapsz közpénzből és nem tudod eltartani a csajodat”

Ismét utcára ment a Tanítanék, a mozgalom a többi közt az oktatásért is felelős emberi erőforrások miniszterének, Balog Zoltánnak a lemondását követelte, de a civil szervezetek működésének megnehezítése ellen is szót emeltek. A megmozduláson több ellenzéki politikus és civil szervezet vezetője is részt vett. A kormánypártok Soros Györgyöt sejtik a tiltakozás mögött.

Egymás után szólították színpadra a Tanítanék Mozgalom szervezői azokat a civil szervezeteket akiket szerintük tevékenységük miatt támadnak Magyarországon. „A tanítanék mozgalmat, a történelem tanárok egyeltét és még más civil szervezetet el akarják takarítani, az ő szóhasználatukkal, el akarnak minket takarítani, inkább takarították volna el a havat…” – jelentette ki a Tanítanék Mozgalomtól Törley Katalin tanár.

Az Ökotárs elnöke, Móra Veronika szerint egy magát demokratikusnak tartó kormányzat nem ellenségként, hanem segítőtársként kezeli a civileket. „Akkor fog tudni működni a civil társadalom, hogyha valamennyien odafigyelünk egymásra és kiállunk és egyértelművé tesszük, hogyha egyetlen civil szervezet támadnak akkor mindannyiunkat támadnak” – mondta Móra Veronika igazgató.

A rendezvényen felszólalt a Szentesi Kálmán is.

Figyelj Töki milliós fizetést kapsz közpénzből és nem tudod eltartani a saját csajodat, azt is nekünk kell közpénzből…

Ő az aki nyílt levélben kérte vissza befizetett adóját a NAV-tól, mert szerinte azt az állam nem arra fordítja, mint amire kellene.

A felszólalók között volt Szert Boglárka jogász is, akit azért rúgtak ki az Antall József Tudásközpontból, mert megvédte egy olimpia-ellenes lájk miatt meghurcolt kollégáját.

Hírdetés

„Mindenki fél az egzisztenciájukat féltik, félnek attól, hogy nem tudják gyerekeiket egyetemre küldeni mert fizetős a felsőoktatás szerintem nagyon fontos meghúzni a határvonalat a félelem és rendszerszintű ostobaság között” – így Szert Boglárka jogász.

Talán a háttérhatalom, Soros György a patás ördög ki áll mögöttem? Igen, ti álltok mögöttünk..

Tanítanék Mozgalom nevében Pilz Olivér a magyar oktatásügy megújítását, Balog Zoltán szakminiszter távozását követelte a több ezres tömeg előtt.

„Szeretnénk bemutatni alternatív miniszter jelöltünket aki legalább az átmeneti aki felelősséget vállalhatna az oktatás ügyéért kicsit csökönyös, de láttunk olyan minisztert, aki csökönyös volt és nem volt hajlandó foglalkozni a civilekkel például” – ekkor bevezettek a pódiumra egy szamarat.

A tüntetésen a Történelem Tanárok Egylete bejelentette, hogy újabb aláírásgyűjtésbe kezdenek – már nem csak azt szeretnék elérni, hogy az érettségin a régi történelem-atlaszokat használhassák a diákok az új, szakmai hibákat tartalmazó helyett.

„Ne adjuk alább mint tavaly legyünk idén is sikeresek és a szabad atlaszválasztás mellett a szabad tankönyvválasztást is követeljük. Csatlakozzatok” – buzdított Miklósi László elnök.

A tanítanék mozgalom még februárba megkezdi a társadalmi egyeztetést az oktatás átalakításának tartalmi elemeit tartalmazó úgynevezett Kockás könyvről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »