Milliárdos exkonzul és egy testvérpár egyik tagja lehet repülőgép-baleset két halálos áldozata

Milliárdos exkonzul és egy testvérpár egyik tagja lehet repülőgép-baleset két halálos áldozata

A Külügyminisztérium korábbi főtanácsosa, Magyari József a saját gépét vezette.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, szombaton délelőtt lezuhant a HA-PET lajstromjelű sportrepülőgép Martonvásár és Ráckeresztúr között, a balesetben ketten életüket vesztették. Miután a repülő eltűnt a radarképről, azonnal megindult a keresés, melyben a Magyar Honvédség légi kutató-mentőszolgálata is részt vett egy helikopterrel. A sportrepülő roncsait végül egy mezőgazdasági területen találták meg.

Az egyik áldozat egy 19 éves fiú, a másik pedig a Blikk értesülése szerint a gép tulajdonosa, Magyari József milliárdos, exdiplomata. A lap azt, írja, a 60 éves,

Hírdetés

korábbi szingapúri konzul műrepülő figurák végrehajtása közben zuhant le.

A lap elérte Besenyei Péter műrepülő világbajnokot, aki korábban szintén vezette ugyanezt a gépet, és ismerte is a pilótát. „Meg kell várni a kivizsgálást, hogy megtudjuk, mi történt. Jelen pillanatban ennél többet nem tudok mondani. Nagyon sajnálom a történteket” – nyilatkozta a Red Bull Air Race korábbi sztárja.

Magyari József az elmúlt években pénzügyi tanácsadó cégeket vezetett, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetében is oktatott. Egy évig volt konzul (2013-2014 között) volt Magyarország szingapúri nagykövetségén, előtte pedig a Külügyminisztérium főtanácsosaként tevékenykedett.

Életrajza szerint korábban az oroszlányi Vértesi Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, valamint az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. vezérigazgatójaként is dolgozott.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »