Milliárdokból újítják fel a rohadó autós felüljárót egy fontos budapesti csomópontban

Milliárdokból újítják fel a rohadó autós felüljárót egy fontos budapesti csomópontban

Megvan a nyertese annak a közbeszerzésnek, amit a Budapesti Közlekedési Központ írt ki a III. kerületi Flórián téri felüljáró felújítására.

A BKK szerint szerződéskötés folyamata várhatóan az év végéig zárul le. A felüljárók rekonstrukciója 2025 első negyedévében kezdődhet, és előreláthatóan 2026 első negyedévéig tart. Nettó 2,1 milliárd forintba kerül majd.

A tájékoztatásuk szerint a felújítás ideje alatt forgalomkorlátozására kell készülni, de a két felüljárón külön-külön fognak dolgozni, tehát az egyiket mindig fenntartják a kétirányú közúti forgalomnak. A munkák során rövidebb időszakokra változik az arra közlekedő 1-es villamos forgalmi rendje is.

Hírdetés

Ami a legfontosabb, hogy helyrehozzák a vasbeton szerkezet hibáit és kicserélik kicserélik az útpálya burkolatát is.

A hvg.hu emlékezetet arra, hogy már öt éve, még Tarlós István polgármestersége idején tervezték a rekonstrukciót, 2019 tavaszán kezdték volna a munkálatokat, amit 14 hónaposra becsültek. Ez azonban kútba esett, mert a felújítására kiírt közbeszerzésre túl drága ajánlatok érkeztek, így az érvénytelen lett. Akkor az egyetlen pályázatot az A-Híd Építő Zrt. a Strabag Általános Építő Kft.-vel közösen adta be, 2,24 milliárd forintért vállalta volna a munkát.

A munkákra az a 2,3 milliárd forintot költik rá, amit sikerült visszaperelniük az elektronikus jegyrendszer kiépítésével megbízott cégtől.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »