Milliárdok a közép-európai többnemzeti hadseregre

Milliárdok a közép-európai többnemzeti hadseregre

Mintegy 3 milliárd 192 millió forintot biztosít a magyar kormány a közép-európai többnemzeti hadosztály-parancsnokság elhelyezésének kialakítása érdekében.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az említett csaknem 3,2 milliárd az idei központi költségvetést terheli, olvasható a Napi.hu-n.

Hírdetés

Mint arról az Infostart is beszámolt, Benkő Tibor honvédelmi miniszter február 4-én, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén jelentette be, hogy a többi között kezdeményezték egy közép-európai többnemzeti hadosztály-parancsnokság és egy regionális különleges műveleti parancsnokság létrehozását.

A vélhetően székesfehérvári központtal felálló parancsnokság feladata a térség stabilitásának, a békének a megőrzése lenne, ha pedig a térségben bármilyen konfliktus kialakulna, akkor vezető elemként irányítaná a műveleti tevékenységet. Létszáma nagyjából hetven lenne.

A honvédelmi tárcavezető egy korábbi interjújában arra is kitért, az új parancsnokságot a NATO struktúrába ajánlanák fel, és arra törekszenek, hogy minél több közép-európai ország csatlakozzon hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »