Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is döntős 200 méter pillangón

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is döntős 200 méter pillangón

A 19. FINA vizes világbajnokság harmadik napja, magyar szempontból kicsit csendesebb volt az előzőeknél, azonban a 200 méter pillangó elődöntőjében dupla sikernek örülhetett a hazai nézőközönség. Kenderesi Tamás és Milák Kristóf is beúszta magát a szám keddi döntőjébe.

Június 20-án, hétfőn a már megszokott 9 órai kezdéssel indultak az úszó programok, azon belül is a selejtezők. A nap első magyarjaként Gál Olivér mérettetett meg 50 méter mellen. Olivér az összetettben a 28. helyen végzett. Ezt követően női 200 méter gyorson Pádár Nikolettet láthattuk a rajtkövön. Niki majd egy másodperccel elmaradt az egyéni csúcsától, így végül a 18. helyen végzett. A középdöntőbe ugyan csak az első tizenhat jut be, azonban Pádár a két tartalék úszó egyike. Adott esetben, ha valaki visszalép, vagy betegség miatt kimarad, akkor ő léphet a helyébe a középfutamban.

A délelőtt legnagyobb magyar vonatkozású eseménye minden bizonnyal a 200 méter pillangó selejtezője volt, ahol Kenderesi Tamás és Milák Kristóf is képviselte a hazánkat.

Kenderesi 8-ként szintén továbbjutott. A magyar versenyzők úszás utáni nyilatkozata alapján, mindketten tartalékoltak az esti középdöntőre, ezek szerint, ha minden jól alakul este, akkor akár két magyart is láthatunk majd a holnapi döntőben.

Hírdetés

A délelőtt utolsó versenyszámában, a 800 méteres gyorsúszás selejtezőjében Kalmár Ákost láthattuk, aki összetettben a 21. helyezést érte el.

Kora este 18 órától a délelőtti számok középdöntői és elődöntői következtek.

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás úszott a 200 pillangó döntőjéért. Kenderesi a saját futamában a 3. lett, még Milák toronymagasan nyerni tudta a második középdöntőt. Összesítve Milák Kristóf a legjobb idővel, Kenderesi Tamás pedig a 6. helyen jutott be a 200 méteres pille holnap esti döntőjébe.

Nemsokára jövünk az esti vízilabda mérkőzés összefoglalójával. Hajrá Magyarok.

(Kiss Márton/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »