Mikulec miniszter marad, harmadszor is elnapolták a leváltásáról szóló ülést

Mikulec miniszter marad, harmadszor is elnapolták a leváltásáról szóló ülést

A Smer-SD Roman Mikulec (OĽANO) leváltására tett harmadik próbálkozása sem járt sikerrel. A pénteki rendkívüli ülésen nem volt elég képviselő ahhoz, hogy a parlament határozatképes legyen. A képviselők a témát a rendes parlamenti ülésre halasztották, amely szeptember 16-án kezdődik.

A koalíció előre jelezte ezt az eljárását. A képviselők hasonlóképp jártak el az előző két próbálkozás idején is, júliusban és augusztusban, amikor az ellenzék beadta a miniszter leváltásáról szóló indítványát.

Hírdetés

A parlament az egyik ilyen ülésen sem volt határozatképes. A Smer-SD bírálta az indítvány akadályozását. A koalíció ugyanakkor azzal érvel, hogy nem akar részt venni ezen a Smer-SD által szervezett színházi előadáson.

A Smer-SD képviselőin kívül az indítványt a Tomáš Tarabához közeli képviselők is aláírták, ahogy Martin Čepček is, aki nemrég távozott az OĽANO frakciójából.

Az ellenzék képviselői több okból akarják leváltani Mikulecet: szerintük ő felelős a belügyi tárcán és a rendőrségen belül kialakult helyzetért, ezenkívül korrupcióval gyanúsítják, illetve azt állítják, hogy Mikulec többször is találkozott a lakásán Matej Z-vel, a pozsonyi Takáč-banda egyik tagjával, akivel vallomásokról egyeztettek. Az ellenzék azt is felrója a miniszternek, hogy leállította a Matej Z. és két másik tanú ellen irányuló rendőrségi akciót.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »