Miközben pártoskodunk, amerikai stratégiai bombázók érkeztek Európába

Miközben pártoskodunk, amerikai stratégiai bombázók érkeztek Európába

A mai napig hadrendben lévő repülőgépek kifejlesztésének célja a Szovjetunió elleni nukleáris csapás volt, a gépet úgy tervezték, hogy amerikai bázisokról felszállva a Szovjetunióra atomcsapást mérjen.

Két amerikai B-1-es bombázó és egy B-52 Stratofortress érkezett meg az Egyesült Királyságba szerdán, útban egy nemzetközi hadgyakorlatra, amely érdekes módon egy orosz katonai gyakorlattal egyidejűleg történik.

Útjukat Közép-Európa irányába folytatják, ahol Szlovákiában és Lengyelországban végeznek repüléseket, mielőtt részt vesznek az Ample Strike 2017-es hadgyakorlat azon szakaszán, amelyet a Cseh Köztársaság területén tartanak az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága szerint.

Több mint 30 repülőgép, helikopter és pilóta nélküli légi jármű nyolc szövetséges nemzetből várhatóan augusztus 28. és szeptember 9. között gyakorolja a háborús helyzet szimulálását.

Hírdetés

A gyakorlat középpontjában a fejlett légi és földi integrációs képzés, valamint a NATO szövetséges és a partner nemzetek hadseregei közötti együttműködő képesség megerősítése a cél – nyilatkozta az Egyesült Államok Európai Parancsnoka.

A gépek személyzetét az afganisztáni hadműveletekben képezték ki, ahol levegő-föld támadásokat hajtottak végre, írja Zachary Cohen, a CNN tudósítója.

magyartudat.com

 


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »