Miközben Európában lassan kisebbségbe kerül a fehér ember, Belgiumban eutanáziában "részesítenek" egy egészséges 24 éves lányt

Miközben Európában lassan kisebbségbe kerül a fehér ember, Belgiumban eutanáziában "részesítenek" egy egészséges 24 éves lányt

Folytatódik a belga eutanáziaőrület: a 24 éves, fizikailag teljesen egészséges Laura kérte az eutanáziáját ezen a nyáron, pszichológiai okokból. Az esetről a De Morgen nevű flamand lap is beszámolt.

Laurának vannak barátai, szereti a jó kávékat és a színházat, ennek ellenére gyerekkora óta úgy érzi, hogy meg akar halni. "Az élet nem nekem való" – állapította meg a 24 éves lány, aki ezen a nyáron orvosi segítséggel vet véget a "belső konfliktusokkal, depresszióval és önpusztítással teli életének".

Lieve Thienpont pszichiáter könyvet írt a "pszichológiai okokra alapozott eutanáziáról". Ő az egyik pszichiáter, aki pozitívan állt Laura kéréséhez.

A "pszichológiai eutanáziát" akkor hajtják végre, ha egy pszichiáter úgy látja, hogy a minden nap átélt lelki fájdalmat "nem lehet elfogadható módon enyhíteni".

Laura ugyan gyógyítható lenne, de mégis úgy döntött, hogy számára "az egyetlen lehetséges kezelés" a halál.

Hírdetés

Hasonló esetek már korábban is előfordultak. Egy egészséges belga nő, a 64 éves Godelieva De Troyer kérvényezte az eutanáziát, mert depressziós volt.

A 44 éves Ann G akkor kérte meg az orvosokat, hogy segítsenek neki öngyilkos lenni, amikor a saját pszichiátere, aki anorexia miatt kezelte, szexuálisan bántalmazta.

Márciusban a belga eutanáziabizottság elnöke elismerte, hogy évente 50-60 eutanáziát hajtanak végre pszichiátriai betegeken.

Belgium nem egyedülálló ebből a szempontból. Egy jelentés szerint Hollandiában csak 2013-ban több mint 100 paciens halt meg orvosi segítséggel. 42 ember kérte a saját halálát pszichiátriai okokból, 97 pedig demencia miatt.

Február 6-án a kanadai Legfelsőbb Bíróság eltörölte az orvosi segítséggel történő öngyilkosságot tiltó törvényt. Vagyis azóta a fizikai és lelki fájdalomtól szenvedők is kérhetik az injekció beadását.

A "pszichológiai okokból kért eutanázia" sokszor szubjektív indokláson alapul, ezért az Eutanázia Ellenes Bizottság sürgeti a kormányokat, hogy hozzanak létre egy bizottságot, amely minden esetet alaposan megvizsgál.

(LifeNews – ATV nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »