Mikor változhat a napelemadó?

2017. március 31-től érvényes rendelet szerint a 4 kW feletti rendszerekre vonatkozik napelemadó, viszont ennek összege jelenleg 0 Ft. Tehát létezik az adózási forma, de nem kerül semmibe és attól sem kell félni, hogy ez a közeljövőben megváltozik. Mivel a napenergia felhasználásra széles körben megnövekedett az igény, a kormány egyre inkább támogatja a megújuló energiaforrásokat. Ezt igazolja a Magyar Fejlesztési Bank Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramja is.

Az MFB pályázatával kifejezetten jutányos áron juthatnak napelemes rendszerhez a családok. A szolár piac mind keresleti, mind kínálati oldala erőteljes növekedést mutat, ami hosszútávú előnyökkel jár. Tehát, minden jel arra utal, hogy nem kell tartani a jelenlegi napelemadó emelésétől. A fosszilis energia csökkentése és a megújulók növelése a lakosság közös érdeke – ezáltal a kormányé is. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy mindez csupán azokra a rendszerekre vonatkoznak, melyek egy átlagos családot látnak el árammal, ellenben a nagyobb napelemparkokkal, melyek nagy mennyiségű áramot termelnek.

Hírdetés

A jövőben csak a 4 kW-nál nagyobb inverterrel rendelkező napelem tulajdonosokra vonatkozik és rájuk és csak évente egyszer néhány ezer forintos költség hárul.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »