Mikor és hova?

Mikor és hova?

A minap olvastam, hogy az Amerikai Egyesült Államok eddig 130 milliárd dollárt „fektetett be“ az orosz-ukrán (proxy)háborúba az ukránok oldalán. Ezt a pénzt nagy valószínűséggel soha sem fogja visszalátni, hacsak nem kerül sor Ukrajna teljes „privatizációjára“, amihez hasonlóra emlékszünk a 90-es évek Kelet-Európájából. És ebben nincs benne a kanadai és európai segítség…

A halandó ember azt mondhatná, hogy tökéletes a dollárnyomda, a Federal Reserve (FED) és a Wall Street közreműködése. Nem csoda, hiszen az USA globalista hatalmának szinonimája a Wall Street.

Az 1400-as években egy ideig két központ is létezett: Velence és Augsburg. Az egyiket a dózsék uralták, a másikat pedig a Fugger bankház. Ennek a bankháznak a kezébe kerül a Német-római Birodalom összes vagyonának (a császáré is) egytizede. Volt is ebből elég baj, mert Németországban ők okolhatók a 16. század közepén kirobbant konfliktusokért. A Fuggerek egykori alaptézise így hangzott: „Pecunia nervus bellorum!, azaz „A pénz a háború mozgatórugója!“. Lásd, semmi új a Nap alatt! Annyira imádták a pénzt, hogy a haszonért bármire képesek voltak. A Habsburg-dinasztia, a mai kurzusra átszámítva, ma is 120 milliárd €-val tartozik a Fugger-bankháznak.

Mégis mindkét pénzügyi világközpont tönkrement, vége lett annak a társadalmi közegnek, amely felemelkedésüket meghozta. Velencét az Oszmán Birodalom tette tönkre, a Fuggerek, látván a helyzetet, Németalföldre tették át székhelyüket.

Ebben az időben (18. század eleje) már épült a London City. A gyarmatok időszakában Angliáé volt a vezető szerep a világban, ezért nem csoda, hogy a németalföldi központ (tönkrement a 17. században) átköltözött Londonba a City of London városrészbe és ott lett a globális pénzvilág új szinonimája.

Hitlert az USA globalista körei a II. világháború kitörése előtt vastagon támogatták, remélve, hogy az új konfliktusból az USA tud majd hasznot húzni (ugye, milyen ismerős!). Húzott is!

Hírdetés

A végkimenetelt ismerjük, egyik „eredménye“ az lett, hogy a London City „áthajózott“ az USA-ba a Wall Street nevű utcára, amely azóta ugyancsak szinonimája a globalista pénzvilágnak.

Mióta Nixon elnök megszüntette a dollár aranyfedezetét, és így szabad kezet adott a magánkézben lévő FED-nek, a kezdetben sikeres USA-gazdaság (…a korlátlan lehetőségek országa…) már 40 év után a visszaesés jeleit mutatta, ma már meredeken lejtmenetben van. Az USA adósága több, mint az egész ország összes vagyona, beleértve az állami részt, a magánszektort és a lakossági vagyont is. Ez az adósság  a múlt hét végén 31 ezer milliárd dollár volt (amit elképzelni is nehéz = 31 000 000 000 000 dollár). Ezt belátható időn belül törleszthetetlen!

Az is igaz, hogy ha az első öt bankárdinasztia (Rockefeller, Morgan, Rothschild, Baruch, Warburg) felajánlaná a teljes vagyonát, nagyjából a 40%-át tudnák fedezni. Ez sem semmi!

Ez fogja tönkretenni az elmúlt 500 év harmadik pénzügyi világközpontját, ugyanúgy, mint az megtörtént Velencében, Németalföldön és a Londonban. Az összes „költözést“ mindig valamilyen nagyméretű pénzügyi világválság és háború kisérte.

Most már csak az a kérdés, mikor és hova „költözik“ a Wall Street? Az USA-ban így nem maradhat. Az agonizációt csak késleltetni lehet, pl. az éppen milliárdokkal támogatott háborúval.

Egyik ismerősöm (egy szovákiai volt bankigazgató), feladván neki a kérdést, szélesebben így válaszolt: Kína, India és talán Ausztrália. De a szűkebb tippje Indiára esett.

Mikor és hova? Meglátjuk…


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »