Mikor ér véget a háború? Az oroszok már kitűzték a napját

Mikor ér véget a háború? Az oroszok már kitűzték a napját

Az Ukrajnából és Oroszországból érkező hírek szerint, a Kreml már fontolgatja, mikor fejezné be invázióját Ukrajnában. Ez a nap május 9-én érkezne el – a fasizmus felett aratott győzelem napján.

A brit Daily Mirror szerint az ukrán bennfentesek azt állítják, Oroszország ugyanazon a napon akarja befejezni az orosz-ukrán háborút, amikor a második világháborúban aratott győzelmét ünnepli. Ami tehát azt jelenti, hogy május 9-én elhallgathatnának a fegyverek.

Hírszerzésünk jelezte, hogy Oroszország azt akarja, ebben az időpontban érjen véget a háború”

– mondta az ukrajnai katonai vezérkar a Kyiv Independentnek.

Hírdetés

Ezt az az állítást az orosz Pravda is megerősítette, amely úgy tudja, hogy az orosz katonai erőknél dolgozók körében egy propagandakampány indult, azzal a céllal, hogy a háborúnak május 9-ig véget kell érnie. A súlyos veszteségek és a demoralizált személyzet ellenére sem utasítják el azt a lehetőséget, hogy a háborút folytassák.

Egy meg nem nevezett forrás szerint a megszálló egységek megszegik a háború szabályait, békés városok és falvak infrastruktúráját teszik tönkre. A orosz-ukrán határ közelében, az orosz oldalon lévő egészségügyi intézményeket sebesült orosz katonák foglalják el.

A fasizmus felett aratott győzelem napja Oroszország egyik legnagyobb ünnepe. Ekkor bezárják a legtöbb iskolát és gyárat és az egész országban katonai felvonulásokat tartanak.

Vlagyimír Putyin orosz elnök továbbra is azt állítja, hogy ukrajnai inváziója az ország  „nácítlanítása”, még ha nincsenek is bizonyítékok erre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »