Miko Peled: A legtöbb amerikai politikus fél megtámadni az izraeli lobbit

Miko Peled kaliforniai békeaktivista szerint az amerikai politikusok többsége még most is fél megtámadni a rendkívül befolyásos izraeli lobbit, noha ez irányba történtek lépések az elmúlt időszakban. Az amerikai politikában bekövetkezett változás eredményeként egyre nő a hajlandóság Izrael megtámadására, és ennek egyik meghatározó eleme volt Benjamin Netanjahu újraválasztása. Netanjahut ugyanis még az is gyilkosnak tartja, aki összességében támogatja Izraelt.

Az iráni atomprogram Obama-kormány általi támogatása intő jel lehet az amerikai átlagember számára, hogy Tel Aviv befolyása csökkenő tendenciát mutat az Egyesült Államok külpolitikájára.

Hírdetés

Amerikában megváltozott valami, és végre hajlandóságot mutatnak arra, hogy érdemben is nekimenjenek a mindent elsöprő izraeli lobbinak – mondta Peled a PressTv-nek. A külpolitikai elemző telefoninterjújában elmondta, hogy Netanjahu arrogáns, felsőbbrendű megnyilvánulásai is hozzájárulnak a zsidó nép elleni ellenszenv megnövekedéséhez. Azzal ugyanis, hogy a zsidó nép többsége ismét egy „zsidó bűnözőre, gyilkosra” szavazott, magáról is kiállította bizonyítványt – jelentette ki Peled. Az izraeli miniszterelnök szándéka egyértelmű: nem akar békét a térségben.

Amerikában ezalatt tovább zajlik a kulisszák mögötti háború. A legtekintélyesebb cionista zsidó lobbi szervezet, az amerikai Izrael Public Bizottság (AIPAC) 300 aktivistáját mozgósította, hogy próbálják meggyőzni a törvényhozás tagjait, hogy Izraelnek kedvező döntés születhessen, vagyis Amerika ne támogassa Irán nukleáris programját. A bizottság, valamint több Izrael-barát érdekképviselet óriási televíziós kampányba kezdett a nyilvánosság meggyőzéséért, hogy veszélyes az tervezett megállapodás Iránnal.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »