Miklós Edit: Nem adom fel, harcolni fogok

Miklós Edit: Nem adom fel, harcolni fogok

Sikeres műtéten esett át Miklós Edit. A magyar síelő tegnap bukott hatalmasat az ausztriai Bad Kleinkirchheimban zajló világkupa-verseny szuper-óriásműlesikó futamán. A célba érkezve hanyatt esett, és beverte a fejét, ezt követően hosszú percekig ápolták a pályán, majd mentőhelikopter szállította kórházba. A jobb térdében az elülső keresztszalag, az oldalszalag, valamint a meniszkusz is megsérült, emiatt lemarad a februári téli olimpiáról. Felépülése több hónapot vesz igénybe. Miklós Edit tavaly hasonlóan súlyos sérülést szenvedett, akkor a bal térdében teljesen, míg jobban részlegesen szakadt el a keresztszalag.

– Hogy sikerült a műtét, hogyan érzed magad?
Jól érezem magam, a körülményekhez képest jól vagyok. A műtét jól sikerült, az operáció az éjszaka folyamán történt. Sajnos az elülső keresztszalag elszakadt, a a comboban lévő szalaggal pótolták. A belső oldalsó szalag is elszakadt, de azt össze tudták varrni, valamint a belső és a külső meniszkusz is ki volt fordulva, de azt is a helyére tudták rakni. Minden rendben ment, ami műtétet illeti, mostantól a rehabilitáción lesz a fő hangsúly.

– Hogy emlékszel a balesetre, mi történt pontosan?

Hírdetés

A piros kapusa kanyarban sérült meg a térdem legelőször. Nem terheltem eléggé a külső lábamat és elvitt egy nyom. Nem volt valami jó a pálya minősége, így könnyebben megtörténhetett a baleset. Ott már éreztem, hogy valami van a térdemmel, ezért is hagytam ki az utolsó előtti kaput. Mivel a jobb lábamat nem tudtam terhelni, így azt a döntést hoztam, hogy inkább hagyat esek, hogy megálljak, lelassuljak, és valószínű, hogy amikor hanyatt estem, akkor beüthettem a fejem és pár pillanatra elveszíthettem az eszméletemet, ezt pontosan nem tudom. De az, hogy elesek az egy tudatos, tiszta döntés volt számomra.

– Ezzel sajnos biztossá vált, hogy lemaradsz a februári pjongcsangi téli olimpiáról. Ez tudatosult már benned?
Sokkal nehezebb a mostani sérülés számomra, mint a tavalyi. Elfogadom, felfogom és úgy tekintek erre, hogy ez egy újabb botlás, de felállok és tovább harcolok.

– Akkor ez azt jelenti, hogy akár még a 2022-es téli játékokon is láthatunk síelni?
Egyelőre azt mondom, hogy az első célom az, hogy egészséges legyek, mint a futam előtt, mert úgy gondolom, hogy egészséges voltam már. Ha ezt a célt elértem akkor jön a következő és így tovább. Nem szeretnék nagyon előre szaladni, egyelőre rövidtávú célokat tűzök ki. De a végső cél, hogy újra tudja síelni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »