Miklós Edit kimondta, amit más sportoló nem mer

Miklós Edit kimondta, amit más sportoló nem mer

Nem szokás a magyar sportban olyan nyíltan nagy – elsőre elérhetetlennek tűnő – célokat hangoztatni, ahogyan Miklós Edit teszi. A szocsi téli olimpia előtt sokan mosolyogtak inkább rajta, aztán a hetedik helyével megmutatta, hogy a dobogó sem elérhetetlen. De hogy ebből olimpiai aranyérem legyen Pjongcsangban?

Márpedig az alpesi síző szerdán délelőtt megerősítette az újságírók előtt, amit előző nap a köztévén is kimondott: olimpiai bajnok akar lenni a 2018-as játékokon. Várhatóan lesiklásban, bár a szuper-óriásműlesiklás is egyre közelebb áll hozzá – de most nem is ez a lényeg.

Hírdetés

Hanem az a mentalitás, ahogy a csíkszeredai hölgy a világ legjobbja akar lenni.

– Ha a nagy célokat kimondtam, kilencvenkilenc százalékban teljesültek is – magyarázta kérdésre válaszolva a média képviselőinek szerdán délelőtt a síszövetség szezonnyitó sajtótájékoztatóján. Tegyük hozzá, világkupaverseny dobogójára már sikerült felállnia a szocsi játékok óta. – A csapatommal mindent megbeszéltem, ki lehet mondani ezeket a dolgokat, 2018-ban az éremszerzés, illetve az arany megszerzése teljesen normális cél. Nem az a fontos, hogy részt vegyünk egy versenyen, hanem az, hogy nyerjünk. Ezt jegyzik meg az emberek. Én két olimpián is voltam már, sőt majdnem a harmadik is sikerült, de az egyik előtt megsérültem. Minden reggel azért kelek fel, hogy összejöjjön a győzelem.

A 28 éves magyar hölgy az eddigi legprofibb edzővel, az eddigi legprofibb körülmények között készülhetett az új szezonra, a svájci Stefan Abplanalp – aki korábban az olimpiai bajnok Lindsey Vonnal is foglalkozott – kedvéért még lezárt pályákat is megnyitottak a svájci edzőtáborban Miklós Edit előtt, és el is készítették neki.

Februárban éppen Svájcban. St. Moritzban lesz a világbajnokság, éppen ott, ahol Miklós Edit eddigi egyetlen érmét begyűjtötte a világkupa-sorozatok során. És természetesen nem ő lenne Miklós Edit, ha nem akarna itt is érmet nyerni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »