Miként változzon a forgalmi rend? (Barót)

Miként változzon a forgalmi rend? (Barót)

Barót legutóbbi tanácsülésén több tanácstag is a város forgalmi rendjének megszervezésével kapcsolatosan fejtette ki véleményét: hol legyen fekvőrendőr, hova kerüljön átjáró és tükör? Abban egyeztek meg, hogy a lakóktól érkezett visszajelzéseket figyelembe véve a tanács közigazgatási bizottsága javaslatot fogalmaz meg és azt terjesztik majd a testület elé.

Először Pál-Szilágyi Zoltán RMDSZ-es frakcióvezető tette szóvá, hogy a Penny környékén nehezen lehet a környékbeli utcákból kitérni, emiatt nemrég baleset is volt, jó lenne, ha tükröt szerelnének fel ide. Ugyanebből a megfontolásból gyalogátjárót kellene kijelölni a bevásárlóközpontnál, mert a gyalogosok – annak hiányában – ott kelnek át, ahol jónak látják, ami veszélyt rejt magában – mondotta.

Ráduly Róbert RMDSZ-es tanácstag a Béke utca végébe kért tükröt: az utca elkeskenyedik, emiatt kintről nem lehet belátni, az pedig veszélyes, mert bentről gyakran sebességgel érkeznek az autósok.

Hírdetés

Szakács László alpolgármester jelezte, szándékoznak tükröt venni, többet is, a miklósváriak is kértek, szakcégtől igényeltek árajánlatot, de még nem kaptak választ. Benedek-Huszár János polgármester arra hívta fel Pál-Szilágyi figyelmét, hogy a jelzett útszakasz a megyei tanácsnak van átadva, hogy ott dolgozhassanak, ám azt támogatná, hogy bár ideiglenes jelleggel felfessenek egy átjárót, mert köze­legnek a téli ünnepek, tényleg kellene valami jelzés az autósok számára, hogy ott gyalogosforgalomra számíthatnak.

Zsombori Csaba független tanácstag a szülők nevében köszönetet mondott azért, hogy az óvodánál fekvőrendőrt raktak le, s arra kérdezett rá, lehetne-e még máshova is tenni. Benedek-Huszár János úgy vélte, az iskolák környékére mindenképpen lehetne, de csak azután, hogy befejeződik a Petőfi Sándor és a Kossuth Lajos utca felújítása. Amúgy nem híve a fekvőrendőröknek – inkább a sofőrök önuralmára apellálna –, de úgy látja, akadnak olyan autósok, akik szívesen mutatják meg, mit tud gépjárművük, és a gázra taposnak a város utcáin. Ez főleg a Party Pub előtti részen veszélyes, mert a vendéglőnél gyakran szerveznek családi eseményeket, a gyerekek pedig szívesen lógnak meg a szülői felügyelet alól, és szaladnak át a telefontársaság épülete előtti térre, ezért azt javasolja, oda mindenképp kerüljön.

Végezetül Ráduly Róbert és Asztalos Attila (EMSZ) kérte, hogy a néhány hónapja a városközpontba kitett reklámtáblát helyezzék hátrébb, a régi virágos bódé elé, mert jelenleg két parkolóhelytől is megfosztja az ügyeiket intézőket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »