Migránsütközet zajlott hajnalban Párizs utcáin

Migránsütközet zajlott hajnalban Párizs utcáin

Bandaháború tört ki Párizs egyik metróállomása mellett két nagyobb bevándorlócsoport között szerda hajnalban, adta hírül az Express.

A portál beszámolója szerint a párizsi Sztálingrád metróállomás környéke valóságos csatatérré változott hajnalban, amikor migránsok két nagyobb csoportja ütni-verni kezdte egymást a terület birtoklásáért.

A dulakodásról készült felvételeken jól látszik, hogy a bevándorlók lécekkel, fadorongokkal estek egymásnak.

Az Express a Le Figaro-ra hivatkozva megjegyzi, hogy a Párizs 10. kerületében található Sztálingrád metróállomás környéke azután kezdett elszlömösödni, hogy a francia hatóságok felszámolták a Callais-i „dzsungelt” és elszállították onnan a bevándorlókat.

Hírdetés

Azóta a turisták körében is népszerű környéket sátortáborok lepték el, az éjszakai élet megszűnt, a helyi kereskedők, vendéglátósok pedig a csőd szélére kerültek.

A Le Figaro-nak egy Faisal nevű környékbeli boltos így nyilatkozott:

„A húgy- és ürülékszag, a szemétbűz egészségtelen, élhetetlen hellyé tették a Sztálingrádot. A hely meghalt, senki sem akar már ide jönni. Az emberek félnek kimozdulni, bezárkóznak.”

„Kevesebb mint napi 60 eurót keresek. Még pár hét, és tönkremegyek!”

Hozzátette:

„A franciák kedvesek voltak velük. Tudom, hogy kétségbeesettek, de a legkevesebb, amit tehetnének, hogy betartják a törvényt és megpróbálnak integrálódni a francia társadalomba.”

Egy másik környékbeli lakó, Jeanne, elmondta a francia lapnak, hogy az újonnan érezők kifejezetten agresszívak a helyi lakosokkal szemben:

„A szemtelenebb bevándorlók lekapdossák az ékszereket és a táskákat a járókelőkről, sőt, kenyeret is lopnak. De láttam, hogy össze is vernek embereket.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »