Migránsokat gázoltak, társaik a mentőt sem várták meg

Migránsokat gázoltak, társaik a mentőt sem várták meg

Nyugodtan telt az éjszaka Röszkén, miután buszokkal elszállították a migránsok többségét. Tiltott határátlépés miatt több mint 3300 menekültet és 20 embercsempészt fogtak el a rendőrök egy nap alatt országszerte.

A Hír TV információi szerint 3500-4000 ember érkezhet csütörtökön is a déli határszakaszon Magyarországra, ezért várhatóan ma is mozgalmas nap várható a röszkei gyűjtőpontnál. A határtól mintegy 500 méterre található gyűjtőpontnál továbbra is óriási a szemét. Az adományokat, amit a migránsok kapnak, hogy ne fázzanak, a polár takarókat, pulóvereket egyszer használják, utána pedig szanaszéjjel dobálják, így azokat majd össze kell gyűjteni, és meg kell majd semmisíteni – ezeket már nem fogják a ma érkező migránsok használni.

Szerda este, miután lenyugodtak a kedélyek, többen is szállingóztak Szeged irányába gyalogosan, a Hír TV stábja is számos csoporttal találkozott este 11, éjfél körül – ebből később baj is lett, egy autó 3 migránst gázolt el, a csoport tagjai azonban meg sem várták a kiérkező mentőket, társaikat cserbenhagyva elfutottak. A sérülteket végül a rendőrök vitték be a szegedi klinikára, ahol jelenleg is ápolják őket – számolt be munkatársunk csütörtök reggel 7 órakor.

Hírdetés

Éjjelre lecsillapodtak a kedélyek

Éjszakára lecsillapodtak a kedélyek a röszkei gyűjtőpontnál, miután buszokkal elszállították a migránsokat az idegenrendészeti előállítókba. A helyszínen maradt családoknak takarókat és meleg teát is osztottak, többen tüzet raktak. Szerdán több tábor is megtelt, Röszke mellett például Vámosszabadiba szállították az újonnan érkezett menekülteket.

Röszkénél azok a migránsok nem akartak regisztrálni és törtek ki reggel a gyűjtőpontról, akik a skandináv államokban akarnak élni. A tudósítók által megkérdezett menekültek attól tartanak, hogy ha Magyarországon regisztrálják őket, akkor már nem engedik be őket a célországokba.

Szerdán dél körül ismét több száz migráns indult útnak az 5-ös úton Szeged irányába, de a rendőrök végül egy busszal elzárták útjukat, és visszaterelték őket a gyűjtőpontra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »