Migránsok támadták meg az Amerikai Bevándorlási Hivatal egyik épületét – mi van jenkik, már ti sem mertek lőni?

Mexikói bevándorlók és a velük szimpatizálók tüntettek a coloradoi Auroraban az Amerikai Bevándorlási Hivatal (ICE) épülete előtt pénteken. Az agresszív tömeg az Egyesült Államok lobogóját is eltávolították a hivatal előtti zászlórúdról és egy mexikói zászlót húztak fel helyette.

Helyszíni beszámolók szerint Colorado állam zászlaját is lecserélték a Blue Lives Matter, bevándorlás-lobbista szervezet molinójával helyettesítették azt. A hatóságok a tömeg szétoszlása után visszaállította mindkét lobogót.

Hírdetés

A tüntetést többek közt a Nemzetközi Szocialisták szervezték a hivatalhoz, ahol illegális bevándorlókat szállásolnak a hatóságok. A szervezet felhívásában koncentrációs tábornak nevezte a migránstábort, szerintük jogtalan, hogy az amerikai hatóságok nem engednek be mindenkit kontrollálatlanul.

A szervezetnek a Kongresszusban is van lobbistája: az elmúlt években politikai celebbé avanzsálódott Alexandria Ocasio-Cortez személyében, aki a Demokrata párt színeiben nyert mandátumot, és maga is migrációs hátterű személynek számít. A liberális párt képviselője nem először áll ki nyíltan a kontrollálatlan bevándorlás mellett: Ocasio-Cortez számít Trump bevándorlási politikájának leghangosabb ellenzőjének.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »