Migránsok menedékhelyévé vált Salzau híres kastélya Schleswig-Holstein tartományban – eddig komolyzenei fesztiválokat rendeztek itt

Migránsok menedékhelyévé vált Salzau híres kastélya Schleswig-Holstein tartományban – eddig komolyzenei fesztiválokat rendeztek itt

Németország agymosott politikai irányítóinak ámokfutása újabb állomásához érkezett: menekültszállóvá alakították át a Schleswig-Holstein tartománybeli Salzau-kastélyt. A kastély nyaranta a világ egyik legrangosabb komolyzenei fesztiváljának és az észak-német tartomány kulturális központjának adott otthont. Kétszáz migráns szombaton már meg is érkezett a kastélyba – számol be fényképekkel és videóval illusztrálva a Norddeutsche Rundschau.

A Schleswig-Holstein tartománybeli, mindössze 1830 lakosú Fargau-Pratjau község Salzau nevű településrészében álló kastélyba (Salzau manapság a község településrésze – H. J.) szombaton délután különjáratú autóbuszok szállították a közel-keleti migránsok első csoportját, pontosan kétszáz főt. A tervek szerint az elkövetkező napokban további száz migráns érkezik majd az 1881-ben épült patinás kastélyba, ahol ezidáig nyaranta a világ egyik legrangosabb komolyzenei fesztiválját rendezték, s ezenkívül a legészakibb német szövetségi tartomány kulturális központjának is otthont adott.

Hírdetés

A Bundeswehr katonái már pénteken megkezdték az emeletes tábori ágyak fölállítását a patinás kastély díszes helyiségeiben. (Arról valószínűleg nem kapunk majd fényképes beszámolót, hogy a migránsok miként hagyják maguk után a kastélyt és az előtte elterülő parkot – H. J.) Szombaton délelőtt különjáratú buszok hozták a migránsokat Salzau kastélyába, ahol először is regisztráltatták magukat, majd elfoglalták a számukra kijelölt helyiségeket.

Monika Heinold (Die Grüne – Zöldek), Schleswig-Holstein tartomány pénzügyminisztere még a migránsoknak Salzau kastélyába történt betelepítése előtt kijelentette: "Mindent el kell követnünk azért, hogy fedél legyen a menekültek feje fölött." Amint a képek is bizonyítják, a miniszter asszony szándéka megvalósult.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »