Migránsok jártak pórul egy kelet-törökországi buszbalesetben

Buszbalesetben legalább tizenkét migráns vesztette életét, huszonhat pedig megsérült Kelet-Törökországban – közölte az Anadolu állami hírügynökség vasárnap.

Az afgán, pakisztáni és bangladesi bevándorlókkal teli jármű vasárnapra virradóra egy útszéli árokba hajtott és lángra kapott az Iránnal határos, törökországi Van tartományban. A busz egyik tulajdonosát őrizetbe vették a török hatóságok.

A baleset helyszínén készült felvételeken a kiégett roncsot és jajveszékelő túlélőket lehetett látni, amint a mentősök ellátják őket az út szélén.

At least 12 killed and 26 hurt after bus carrying Afghan, Pakistani and Bangladeshi migrants crashes in Turkey’s Van Province pic.twitter.com/y9zxgXz3Qf

Hírdetés

— TRT World Now (@TRTWorldNow) July 11, 2021

Törökország az Irán, Afganisztán és Pakisztán felől Európába igyekvő illegális bevándorlók egyik tranzitországa. A migránsok rendszerint gyalog kelnek át az iráni-török határon, majd Isztambul, illetve Ankara irányába folytatják útjukat.

Metin Corabatir, az ankarai székhelyű Menekültügyi és Migrációs Tanulmányok Központjának elnöke szerint az amerikai csapatok afganisztáni kivonása újabb löketet adott a fiatal migránsok számára, hogy elhagyják hazájukat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek