Migránsok haláláról írt verset a Romano Kraj egyik kulcsfigurája

Migránsok haláláról írt verset a Romano Kraj egyik kulcsfigurája

Migránsok haláláról írt verset a Facebookon a Romano Kraj Csongrád megyei elnöke. Rafael Lion néhány héttel ezelőtti posztját a Hír TV egyik nézője küldte el.

Az iszlámvalláson gúnyolódó költeményben a roma fiatalember arra szólítja fel a menekülteket, hogy családjukkal együtt menjenek haza, mert nem kellenek ide, és várják a bombákat, támadjanak puszta kézzel a tankokra, és szerinte, ha Isten kegyes lesz hozzájuk, akkor majd egyszerre állnak előtte. A posztot a megjelenése után egy nappal később Rafael Lion törölte.

A Hír TV Célpont című műsora tárta fel, hogy hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek. Horváth József, Magyarország (egyik) cigánykirálya, a Romano Kraj elnöke politikai védettségért cserébe azt ígérte a kormánypártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon, nem mellesleg a hódmezővásárhelyi polgármester-választás lesz a főpróba.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

A Célpont információi szerint egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere. A Célpont két hónapja folytat oknyomozást a Romano Kraj dolgai után. Kiderült, hogy nagyjából 80 ezer ember személyes adatait szerezték meg a cigány holokausztos csalássorozattal: pénzt ígérve begyűjtötték az aláírásokat és a személyes adatokat. Az adatbázis a választás előtt különösen értékes – így alkut kötöttek Lázár Jánossal, hogy a költségvetési csalásban érintett személyek ügyét a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választásokon szállítják a megfelelő számú roma ember szavazatát. 

http://mno.hu/

A riport kapcsán megszólalt Szijjártó Péter is, aki nem minisztertársától, hanem a Hír TV-től követelte a bizonyítékokat. A szavazatvásárlási ügyben megnevezett személyeket pedig arra biztatta: pereljenek. A jelek szerint Lázár János és a Fidesz megfogadta Szijjártó tanácsát: aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesznek a Hír TV és az Index ellen a Célpont című adásában a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott, és az Index által is „híresztelt”, a minisztert érintő rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pénteken este az állami hírügynökséggel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »