Migránsháború tört ki Párizsban

Pá­rizs ut­cáin egy­fajta mig­ráns­bel­há­ború rob­bant ki: az észak-af­ri­ka­iak a kí­na­i­ak­kal pró­bál­nak le­szá­molni, mert azok “túl gaz­da­gok”.

Az észak-afrikai migránsokkal kapcsolatban elterjedt az a nézet, hogy túl magasak az igényeik, áldozatnak állítják be magukat, akik megérdemlik a támogatást – a migránsbandák pedig felvették ezt a szerepet. Ezzel szemben a kínaiak sokkal nagyobb megbecsültségnek örvendenek: szorgalmasan dolgoznak, és rendesen adóznak. Ez az ellentét pedig nem arra sarkallja az afrikai migránsokat, hogy ők is kövessék a kínai mentalitást – hanem arra, hogy megszerezzék az ázsiaiak vagyonát.

A kínai Woo azt mesélte, hogy hozzá egy kis csoport migráns tört be novemberben: egy késsel fenyegették őt és a feleségét is, őt többször is fejbe verték, majd kirabolták. Woo azóta retteg, és egyre több kínai vallja: már nem érzi magát biztonságban Párizsban.Egy nő pedig arról mesélt, hogy a migránsok 10 évesnél fiatalabb gyerekekre is késekkel támadtak.

Hírdetés

Múlt nyáron egy kínai férfit meggyilkoltak. Ekkor több észak-afrikai migráns is nyilatkozott a sajtónak: azt mondták, nem fair, hogy a kínaiak ilyen gazdaggá váltak, ezért nem is baj, ha megölik őket.

A párizsi rendőrség pedig a panaszok szerint nem ártja bele magát az „idegenek háborújába”. Kevés esetet vizsgálnak ki, és inkább nem hergelik az afrikai bandákat.

Forrás: Ripost

The post Migránsháború tört ki Párizsban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »