Mig­ráns­ban­dák zak­lat­ják sze­xu­á­li­san a brit kis­lá­nyo­kat Brad­ford­ban

Egy új je­len­tés arról szá­mol be, hogy az Ang­lia északi ré­szén fekvő Brad­ford­ban el­sza­po­rod­tak a kü­lön­böző be­ván­dor­lói cso­por­tok által ala­pí­tott szer­ve­zett bűn­ban­dák. Ezek rá­adá­sul gát­lás­ta­la­nul hasz­nál­ják ki a kör­nyé­ken élő kis­ko­rú­a­kat.

A helyi önkormányzat által készített felmérés súlyos hiányosságokra és bűncselekményekre világít rá. Az 530 ezer lakosú Bradfordban jelenleg 51 szervezett bűnözői csoportot tartanak számon a hatóságok.

Az augusztusi tényfeltárás azt állapította meg, hogy 347 fiatal van kitéve szexuális kizsákmányolásnak, ami közel 15 százalékos növekedést jelent január óta.

A helyi tanács gyermekjóllétért felelős stratégiai igazgatója úgy véli, hogy korábban nem tárták fel megfelelően ezt a veszélyt, így sok gyerek már eleve ebbe a környezetbe nőtt bele. A bűnbandák gátlástalanul használják ki a gyermekeket, így sokszor őket bízzák meg, hogy drogot áruljanak, csomagot szállítsanak, vagy lopjanak.

Hírdetés

A város népesség összetétele az elmúlt években jelentősen megváltozott. A legnagyobb arányban ma pakisztáni emberek lakják a város, őket követik a fehér britek, az indiaiak, majd a bangladesiek. A hatósági információk szerint a szervezett bűnbandákat rendszerint bevándorlók alapítják és azok is irányítják. A jelentés konkrét számokat is tartalmaz a szexuális kihasználtságot illetően:

A kizsákmányolt gyerekek átlag életkora 15 év és egy hónap, és leggyakrabban fehér brit lányokról van szó.

Augusztusban 347 gyerek volt veszélyben szexuális zaklatás miatt. Közülük 203-an fehér britek, 43-an pedig brit pakisztániak voltak.

A zaklatók is vannak adatok, eszerint a gyanúsítottak 60 százaléka pakisztáni, míg 20 százaléknyian fehér britek. A feltételezett elkövetők nagy része 30-39 év közötti.

A felmérés azért készült, hogy a gyermekek kizsákmányolásának megfékezését segítő 1 millió fontos alapot a legjobban tudják felhasználni


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »